![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem wyświetlam sobie drzewo kategorii. Metoda nested sets w taki sposób iż jak wejdę do potomka to jego rodzice się ukrywają i zostaje potomek ze swoimi dziećmi. Wszystko było by fajnie ale nie mam pomysłu jak wrócić do kategorie wyżej. Może ma ktoś jakiś pomysł na to?? Jak wybrać dane z bazy by pokazały poziom wyżej ze swoimi dziećmi?? Chodzi mi chociaż o pomysł dalej myślę że sobie poradzę ![]() przydatny diagram na tej stronie http://dev.mysql.com/tech-resources/articl...hical-data.html Pozdrawiam już sobie sam poradziłem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co jest poziom wyżej ma left mniejszy a right większy od tego co masz aktualnie. Jednak w ten sposób znajdziesz wszystkie poziomy wyżej. Potrzebujesz więc wyszukać max(left), który jest mniejszy od Twojego aktualnego left i MIN(right), który jest większy od Twojego aktualnego right, przy jednoczesnym zachowaniu warunku o którym wspomniałam w poprzednim zdaniu. Mam nadzieję, że się jasno wyraziłam.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:39 |