![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż tak czytam już któryś artykuł z kolei i piszą , że postgreSQLma duża wytrzymałość , szczególnie przy dużych obciążeniach itd , faktycznie opłaca się w tym stawiać bazę danych ? jeszcze na do datek nie znalazłem taniego serwera w którym udostępniają to możliwość takich baz danych , więc czy jest sens ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zdecydowanie tak. Dlaczego? Był ostatnio poruszany podobny temat na forum - poszukaj.
A odnośnie taniego hostingu udostępniającego PostgreSQL to mogę polecić LH.pl. Niby w ofercie na stronie nie ma, a tak naprawdę jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki dzięki już szperam tylko , możesz powiedzieć czy ten temat to na przedszkole czy na php ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Postgresql jest innym dialektem sql, podobnie jak mssql, mysql czy oracle. Każdy nieco inaczej implementuje standardy, przez co jedne są szybsze, inne wydajniejsze czy lepiej po prostu implementują najnowsze standardy. Nie wszystkie bowiem mają dostępne wszystkie funkcje przez ten język wprowadzane o czym w pracy z nimi się przekonasz. Oprócz standardowych dla sql wprowadzają także nieraz własne rozwiązania, przez co są lepsze lub gorsze do określonych zastosowań. Mysql powyżej pewnej ilości rekordów staje się po prostu krową dość wolną i zwalnia coraz bardziej. Sam to z czasem zauważysz
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki panowie , przekonaliście mnie
![]() ![]() THX A np mam tutek o wersji 7.3 a nowsze to np 8.3 duze róznice są w pisaniu ? Ten post edytował kamillo121 23.10.2009, 14:48:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W pisaniu pewnie nie zauważysz jeśli nie zajrzysz do changeloga
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Aha no to narazie się z pouczę z tego http://www.postgresql.org.pl/index.php?opt...l/tutorial.html bo znalazłem coś opisane i po polsku
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Są ogromne różnice pomiędzy 7.3 a 8.3, i to już nawet w pisaniu procedur.
Dlaczego PostgreSQL a nie MySQL ? Ponieważ PostgreSQL jest bardziej przenośną platformą niż MySQL, łatwiej jest przenieść bazę danych z posgresa na mysql niż na odwrót. Poza tym w PostgreSQL fajnie pisze się procedurki, triggerki, no i ltree. Pomiata większość implementacji tree. Skąd czerpać wiedzę nt pstgresa z manuala, najlepszy sposób. Pozdrawiam. -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
To, że z manuala to ja wiem
Ten post edytował kamillo121 23.10.2009, 17:08:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:44 |