![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie dodam, że kompletnie nie znam się na tym i bardzo proszę o pomoc choć wiem, że jest to z pewnością lamerska prośba, ale zanim tu napisałem wykonałem już chyba z 1000 kombinacji i mi nie wychodzi. Pytanie jest proste: gdzie robię błąd $rrr = $db->select()->from(DB_PREFIX . 'manufacturers', 'info' )->where('producent_id = ?', $product->producent_id); $qqq = $rrr->query()->fetchAll(); $smarty->assign('qq', $qqq['info']); Gdy dodam jeszcze: $smarty->assign('rr', $rrr); I teraz gdy wywołam $rr to daje mi odp: SELECT `manufacturers`.`info` FROM `manufacturers` WHERE (producent_id = '15') a przy wywołaniu $qq nie daje żadnej odp. Tabela to manufacturers z: producent_id, name, info (przy 15 wartość bleble) Chciałbym aby wyświetliło się właśnie to bleble Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zmienna $qqq jest na pewno tablicą z indeksem 'info' ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zmienna $qqq jest na pewno tablicą z indeksem 'info' ?
Skoro pytasz to pewnie nie gdyż qqq[‘info’] dadałem ponieważ starałem się jakoś wyciągnąć tą wartość „bleble” z kolumny „info” metodą prób i błędów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to sobie zobacz co zawiera zmienna $qqq i będziesz wiedział jak wyciągnąć wartość z info.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak też już próbowałem ale daje mi odp:
Array i niestety nic mi to nie mówi ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje, że dobrze zrozumiałem i zamieniłem
$smarty->assign('qq', $qqq['info']); na $smarty->assign('qq', var_dump($qqq)); i wtedy na stronie wyświetla mi się na samej górze array(1) { [0]=> array(1) { ["info"]=> string(9) "bleble" } } |
|
|
![]()
|
|
Nie, źle zrozumiałeś
![]() Ten post edytował zzeus 22.10.2009, 17:55:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiec tak:
Przeanalizowałem Twoją podpowiedź i już wiem, że funkcja var_dump pokazuje mi co kryją zmienne (trochę się pobawiłem z różnymi zmiennymi) i bardzo mi to pomaga w zrozumieniu struktury tabeli ale: na moją logikę przy układzie takim array(1) { [0]=> array(1) { ["info"]=> string(6) "bleble" } } powinienem napisać $smarty->assign('qq', $qqq["info"]); ale wywołanie później qq daje mi to odp:Array A w podglądzie var_dump($qqq["info"]); daje odp: null czyli zawartość pusta(czyli już wiem, że coś nie tak) Próbowałem różnych wariantów ale niestety mi nie wychodzi:( Ten post edytował tomcioxx 23.10.2009, 11:23:46 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki jesteś WIELKI - to takie proste, że .......ja nie wiem czemu tak wcześniej nie wpisałem, ale człowiek uczy się całe życie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:40 |