![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kodzik w jQuery: Kod $(".pole").keyup(function(){ var id_pola_start = $(this).attr("id"); alert(id_pola_start); }) i taki w HTML-u: Chciałbym, żeby po zwolnieniu przycisku myszy nad jakimś divem, wyskoczyło okienko z id tego diva. Nie wiem czemu, ale dla zdarzenia click wszystko działa, ale dla keyup już nie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może dlatego, że keyup dotyczy zwolnienia klawisza klawiatury?
Do zdarzeń myszki masz: hover, click, dblclick oraz bardziej Cię interesujące: mousedown, mouseenter, mouseleave, mousemove, mouseout, mouseover, mouseup. Wszystko w dokumentacji zdarzeń jQuery -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurczę - faktycznie
zasugerowałem się tym up'em i już ![]() No dobra teraz kod js wygląda tak: Kod $(".pole").mousedown(function(){ var id_pola_start = $(this).attr("id"); }) $(".pole").mouseup(function(){ var id_pola_koniec = $(this).attr("id"); alert(id_pola_start); }) I niestety, ale nie wyskakuje okienko ze zmienną id_pola_start po zwolnieniu przycisku myszy. ![]() Czemu? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj pod hasłami o zasięgu zmiennych w js
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 12:46 |