![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
(Posted by newbie) Po klikugodzinnej nieudanej próbie zrozumienia czegoś co ma uchodzić za intuicyjne dla początkującego, postanowiłem napisać ten post... Ściągnąłem i zainstalowałem Msql, php, apache. Skonfigurowałem wstępnie wszystko wg zaleceń. Pierwsze co chciałem zrobić to dostać sie do bazy mysql, zatem wyszukałem plik mysql.exe w \bin, po uruchomieniu aplikacja od razu sie wyłącza (pojawia sie jakaś informacja, ale od razu sie zamyka, także nawet nie wiem w czym rzecz). Próbowałem rekonfigurować mysql przez MySQLInstanceConfig, próbowałem dawać hasło, usuwać hasło... bez skutku. Robię z tym od dłuższego czasu, jeśli ktoś mi wytknie błąd - będę wdzięczny. Ten post edytował wlosky 21.10.2009, 16:30:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam korzystanie z gotowego pakieciku. WebServ, XAMPP, WAMP lub coś innego rozwiąże twoje kłopoty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja od siebie polecam XAMPP - kilka klikniec i juz dziala. Strony .php wrzucasz do xampp/httdocs
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozwiąże bo już próbowałem.. Zainstalowałem wampa i po dodaniu hasła do bazy nie moge sie dostać do phpadmin.. Chciałbym zrozumieć gdzie robię błąd, ale wolę używać 3 narzędzi oddzielnie..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj wpisac root jako login i nie podawac hasla albo root i root
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Dostaje komunikat kiedy próbuje sie dostać do phpadmin (wamp). Wcześniej ustawiłem hasło do bazy mysql. Powiedzmy, że daruje sobie oddzielne narzędzia i użyje wamp... Ustawiłem hasło do mysql do którego mogę się dostać, ale nadal nie działa mi phpadmin, pojawia mi się komunikat (czytaj wyżej). Wszedłem zatem do pliku php.ini i w wierszu mysql.default_password = " " podałem te do mysql, ale nadal nie mam dostepu do phpadmin. Ten post edytował wlosky 21.10.2009, 17:12:33 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Wszedłem zatem do pliku php.ini i w wierszu mysql.default_password = " " podałem te do mysql, Podaj w loginie root a hasle spacje przy logowaniu Ten post edytował MateuszScirka 21.10.2009, 17:17:50 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 17:46 |