![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od kilku dni próbuje rozwiązać problem zmiennej w zmiennej w JS ale coś albo ja nie moge tego zrobić, albo mój poziom JS jest zbyt niski na to. CODE <html> <head> <script language = "javascript"> <!-- function PokazSelecty() { var Tablica = new Array(PodSelect1, PodSelect2, PodSelect3, PodSelect4); var y = window.document.getElementById('GlownySelectId').value; var x = Tabela+y+Id; for(var i = 0; i < Tablica.length; i++) { if(tablica[i] == y) { window.document.getElementById(x).style.display = 'block'; } } } --> </script> </head> <body> <table> <tr><td id="TabelaGlownySelectId"> <select name="GlownySelect" id="GlownySelectId" onChange="PokazSelecty()"> <option value="Brak" selected="selected" onChange="PokazSelecty()">Brak pokazanych selectow</option> <option value="PodSelect1" onChange="PokazSelecty()">Select 1</option> <option value="PodSelect2">Select 2</option> <option value="PodSelect3">Select 3</option> <option value="PodSelect4">Select 4</option> </select> </td></tr> <tr><td id="TabelaPodSelect1Id" style="display:none"> <select name="PodSelect1" id="PodSelect1Id"> <option value="Brak" selected="selected">Nic nie wybrane</option> <option value="Opcja11">Opcja 11</option> <option value="Opcja12">Opcja 12</option> <option value="Opcja13">Opcja 13</option> <option value="Opcja14">Opcja 14</option> </select> </td></tr> <tr><td id="TabelaPodSelect2Id" style="display:none"> <select name="PodSelect2" id="PodSelect2Id"> <option value="Brak" selected="selected">Nic nie wybrane</option> <option value="Opcja21">Opcja 21</option> <option value="Opcja22">Opcja 22</option> <option value="Opcja23">Opcja 23</option> <option value="Opcja24">Opcja 24</option> </select> </td></tr> <tr><td id="TabelaPodSelect3Id" style="display:none"> <select name="PodSelect3" id="PodSelect3Id"> <option value="Brak" selected="selected">Nic nie wybrane</option> <option value="Opcja31">Opcja 31</option> <option value="Opcja32">Opcja 32</option> <option value="Opcja33">Opcja 33</option> <option value="Opcja34">Opcja 34</option> </select> </td></tr> <tr><td id="TabelaPodSelect4Id" style="display:none"> <select name="PodSelect4" id="PodSelect4Id"> <option value="Brak" selected="selected">Nic nie wybrane</option> <option value="Opcja41">Opcja 41</option> <option value="Opcja42">Opcja 42</option> <option value="Opcja43">Opcja 43</option> <option value="Opcja44">Opcja 44</option> </select> </td></tr> </table> </body> </html> Od razu przepraszam, ze wszystko dalem w jednym boxie, ale tak jest chyba latwiej skopiowac na ew. potrzeby... No ale mniejsza z tym. Moje 1 pytanie brzmi : "Czy zmienna 'x' moze wygladac tak jak wyglada? Czy jest takie cos wogole mozliwe do zrobienia, czy po prostu jestem idiota?" Moje 2 pytanie : "Czy dobrze zimplementowalem tablice?" Powiem szczerze, ze ja juz sam nie wiem jak stworzyc tablice w JS, bo co kurs to inna szkola, to tez jeden powod dla ktorego tutaj pisze. Moje 3 pytanie : "Czy moj tok myslenia, jesli chodzi o pokazywanie kolejnych wierszy tabeli jest dobry?" Po prostu nie moge dojsc do tego, dlaczego mi to nie dziala i nie mam juz do tego sily(Wiem, ze ten kod raczej nie ukryje wierszy tych tabeli, ale po prostu chce napierw zrobic dla pokazywania tego, a pozniej sie bede meczyl z ukrywaniem) To by bylo na tyle.. No i ostatnia sprawa : Blagam o pomoc ! Jesli tego nie zrobie, moje sumienie nie da mi zyc ![]() Z gory wielkie dzieki. Pozdrawiam, Cog Ten post edytował Cog 21.10.2009, 06:41:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:12 |