![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fatal error: Class 'forms_ContactForm' not found in /xxx/application/controllers/RegisterController.php on line 38
mam takie pliki w takich lokalizacjach
============================= /xxx/application/forms/ContactForm
============================= /xxx/controllers/RegisterController.php
============================= /xxx/public/index.php :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zgodnie z dokumentacją zenda i ich autoloadera:
nie: /xxx/application/forms/ContactForm a: /xxx/application/forms/Contact.php nie: class forms_ContactForm extends Zend_Form a: class Form_Contact extends Zend_Form nie: $form = new forms_ContactForm(); a: $form = new Form_Contact(); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Napewno zastosowałeś się do wszystkich trzech rzeczy? Pokaż teraz wszystko jak u Ciebie wygląda: struktura plikow, nazwa pliku i zawartosc i wywołanie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kurcze.........................................
przeciez WYRAŹNIE napisałem: class Form_Contact extends Zend_Form -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
i tak jest w
Contact.php:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat i tak jest w tja... tylko ze w poprzednim poscie, który notabene już edytowałeś, napisałes:class Form_ContactForm extends Zend_Form stąd moje podirytowanie ![]() Wiec dziala już? A jak nie działa to napewno masz dokładnie tak jak teraz podajesz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
edytowalem bo wkleilem zle;)
tak jest dokladnie to co mam na serwerze i wciaz mam
nie wiem za bardzo co jest problem jzu kombinowalem roznie - obstawialem ze moze sciezki w index.php :| |
|
|
![]()
|
|
to spróbuj jeszcze ustawić autoloadera:
http://framework.zend.com/manual/en/zend.l...r-resource.html choć domyślnie tam jest napisane, że ten autoloader dla formsów jest ustawiony. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
w Bootstrap mialem juz ustawionego Autoloadera
klase musialem zdeklarowac class Default_Form_Contact extend ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:26 |