![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy
Od ponad tygodnia mam problem z google i wszystkimi narzedziami z nim zwiazanymi w tym gmail. Otóż nie wczytują mi się strony google. Dzwoniłem do swojego operatora i stwierdzili że u nich jest wszystko w porządku. Wieć nie wiem w czym tkwi problem, firewalla nie mam zainstalowanego, windowsowy jest wyłączony. Czasami mi się wczyta strona google ale tylko czasami i to na pare minut. Sprawdzałem na różnych przeglądarkach i ten problem występuje. Raz jak przepiołem internet na nootbooka to mi google poszło bez problemu, a po przepięciu na swój działało przez jakieś 2 godziny a potem znowu kicha. Nie wiem w czym może tkwić problem. Sieć mam radiową, kabel od antenty idzie do acesspointa, a z niego idzie bezpośredio do rozdzielni (w domu) gdzie jest zmostkowany tak że z tamtąd trafia do mojego kompa (idzie do rozdzielni z tego względu bo planowane jest zamieszczenie tam routera, tak by można było w każdym pokoju w domu wpiać się do internetu, a oprócz tego na każdym poziomie ma być jeszcze zamieszczony router z siecią radiową). Moim zdaniem to albo mam problem po stronie komputera ale nie wiem z czym? albo akcesspoint coś nawala. Inne możliwości mi nie przychodzą do głowy i nie wiem jak to nawet zdjagnozować bo do accesspointa nie mam dostepu (jest zabezpieczony przez operatora innym adresem IP wchodzącym i hasłem). Ten post edytował xajart 19.10.2009, 20:43:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inne strony działają bez problemu?
możesz spróbować uruchomić wiersz poleceń i wyczyścić dns'y: Kod Win+r -> cmd -> ipconfig /flushdns
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoja metoda pomaga, gorzej bo jak przez pół dnia korzystam z google to w pewnym momencie znowu przestaja sie strony google ładować i muszę znowu wyczyścić DNS'y.
Z czym to może być związane? - czy sobie zrobić batowca który będzie kilka razy dziennie mi te DNS'y czyścił. Ten post edytował xajart 20.10.2009, 14:31:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Pozwól, że przekleję info ze strony znalezionej jako pierwszy wynik google dla "flushdns" i frazy "flush dns", co oznacza, że nawet po podpowiedzi nie chciało Ci się sprawdzić nic więcej!
Cytat Tuning DNS Caching under Microsoft Windows A tu masz link do tematu. jak widać wystarczy czasem użyć google You can modify the behavior of the Microsoft Windows DNS caching algorithm by setting two registry entries in the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters registry key. The MaxCacheTtl represents the maximum time that the results of a DNS lookup will be cached. The default value is 86,400 seconds. If you set this value to 1, DNS entries will only be cashed for a single second. MaxNegativeCacheTtl represents the maximim time that the results of a failed DNS lookup will be cached. The default value is 900 seconds. If you set this value to 0, failed DNS lookups will not be cached. ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Jak mam użyć google jak nie działa mi :-/ z powyższym postem się pośpieszyłem bo ponowne użycie tej metody nie pomogło juz wogóle.
A ten opis po angielsku co podałeś - nie mam takich rzeczy pod wskazana ścieżką w rejestrze. Dobra udało mi się wczytać tą stronkę co podałeś. Zrobiłem tak że po restarcie kompa wyczyściłem DNS'y a potem odczytałem sobie konfiguracje i ustawiłem połączenie na sztywno (z zapisaniem DNS'ów) zobaczymy czy to coś rozwiąże. Wkurzyłem się bo z podanej stronki, nic nie pomogło, o dziwo skonfigurowałem DNS'y wg OpenDNS i założyem sobie tam konto. I teraz google dziala jak należy, za każdym razem co bym nie robił. Wiec wnioskuje z tego że problem był z DNS'ami dostarczanymi przez operatora sieci. Ten post edytował xajart 20.10.2009, 16:39:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:15 |