![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam tabelę, do której dane są pobierane z bazy i chcę żeby po najechaniu na pole tabeli się ono podświetlało. To kawałek kodu, który powinien to zrobić, no ale nie robi :/:
Z góry dziękuję za pomoc Edit same dane się wyświetlają, ale nie podświetlają po najechaniu :/ Ten post edytował Makciek 18.10.2009, 18:34:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz nawet znacznika table. Nie mieszaj kodu. Taki szybki przykład, pod IE trzeba poprawić:
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam znaczniki tabeli, ale nie dałem całego kodu,
![]() thx za przykład |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może skorzystaj z stylów? poczytaj o CSS....
możesz to zrobić np. tak: na początku w nagłówku <head> wpisz: <style type="text/css"> #tabela { background-color: red; } #tabela:hover { background-color: green; } </style> powinno zadziałać i usuń JS. tu mam też coś co się może Tobie przydać http://webmade.org/porady/pole-tekstowe-input-html.php tylko zamiast do inputa zastosuj do do tabelki, czy div'a. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Style są lżejsze, ale IE 6 obsługuje tylko :hover do elementów a, więc w IE 6 ten sposób nie będzie działać.
Proponuję skorzystać z hacków. Jest tego w google pełno. Ten post edytował Radeko 20.10.2009, 22:11:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:45 |