![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Witam,
jak zapewne wynika z tematu, mam problem do przystosowania ZF 1.9.3P1 tak, aby korzystał z modułów. W sieci znalazłem kilka artykułów na ten temat, ale zawsze coś było nie tak. Próbowałem z routingiem (różnie piszą, raz że trzeba, a raz że nie). Próbowałem również z ustawieniami frontControllera w index.php jak oraz Bootstrap.php, ale nie mogłem uzyskać satysfakcjonującego efektu. Doszedłem do takiego momentu, w którym wyświetlał mi się błąd mówiącym o braku akcji/kontrolera. Co dziwnie ukazywał się taki fragment: Kod 'module' => 'moduleName', 'controller' => 'controllerName', 'action' => 'actionName' Oczywiście moduły, kontrolery i akcje istniały. Przybliżona struktura katalogów: Kod +application
+--- modules +--- module1 +--- controllers +--- views +--- module2 +--- controllers +--- views +public +libs |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakiś kod jak to inicjujesz? Masz $frontController->addModuleDirectory(APPLICATION_PATH.'/modules'); ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:42 |