![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HELP
$zapytanie =
$zapytanie =
Chciałbym je wysłać jako jedno zapytanie tylko nie mam pomyslu jak , i nie wiem czy sie da. Jakies przeblyski, pomysly ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma to jak dobrze opisany problem. Domyślam się, że masz tabele:
film: id, tytul seans: id, fild_id, data I chcesz wybrać wszystkie filmy wyświetlane danego dnia?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tabele filmy : film_id rezyser tytul gatunek produkcja opis zdiecie nowosc archiwum
seanse : seans_id seans_data seans_godzina sala_id film_id seans_odwolany seans_archiwalny 1 zapytanie daje seanse wyswietlane datami 2 gie daje mi tytul filmu okreslonego seansu na podana date ale potem potrzebuje seans_id aby odwolac sie do danych seansu Ten post edytował Leon Zawodowiec 17.10.2009, 15:45:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Napisz dokładnie CO chcesz uzyskać. Jak ma wyglądać wynik zapytania? Domyślam się, że chcesz wybrać wszystkie filmy wyświetlane tego dnia, o której godzinie i informacje o nich. W takim wypadku:
To wyświetli Ci (a przynajmniej powinno) wszystkie filmy z danego dnia począwszy od najnowszych filmów w bazie (dlatego taki ORDER BY), a dodatkowo z wszystkimi godzinami wyświetlania filmu. Ale to zgaduję, że Twoja wizja. Rozpisz dokładniej co chcesz mieć. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
W ten sposob zadziałało. Szkoda ze nie poznalem Cie 2 miesiace wczesniej zaoszczedzil bys mi przy nauce i pracy sporo dni i godzin. Wysylalem pojedyncze zapytania do bazy potem nastepnie do tabeli nvm.
zostal zmieniony dla ułatwienia skryptu . Obecnie ucze sie cssa i pracuje nad grafiką mojej pierwszej pracy.Testujac aplikacje czesto natrafiam na problemy wiec jesli jeszcze bede mial pytania postaram sie pisac na priv. Wielkie dzieki za pomoc , nawet nie wiedzialem ze mozna wykonywac zapytania w takiej skladni. Tak to juz jest jak uczysz sie php ,MySQL ,JavyScript, javy server pages postgresql, css i w koncu okazuje sie ze tylko liznolem te jezyki ;p http://leonneon.cba.pl/s.php projekt ,skrypty , css jest caly czas w rozbudowie wiec nie przestraszcie sie Ten post edytował Leon Zawodowiec 22.10.2009, 12:56:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A myślisz, że ja także większości z tego co wymieniłeś nie znam?
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 07:44 |