![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem wyświetlić zdjęcia z folderu za pomocą skryptu.
Fatal error: Call to undefined function: scandir() in on line 33 Gdzie może być błąd? Czy może w ścieżce dir? Ten post edytował nikos 17.10.2009, 12:34:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, iż na serwerze na którym próbujesz uruchomić skrypt wyłączona jest funkcja scandir().
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna była tylko mi się nie wkleiła jeśli serwer ma wyłączoną tą funkcję to czy istnieje jakiś prosty skrypt który wczytuje fotki na stronę? bez tej funkcji? nie znam ilości zdjęć oraz nazw. Znam tylko nazwę folderu gdzie są
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SPL: DirectoryIterator::getFilename
Nawet masz przykład w dokumentacji akurat do swojego przypadku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki niestety na serwerze na ktorym jest ta strona nie dziala ;/ na lokalnym swojim hula a tu
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: directoryiterator Działa mi taki skrypt
tylko nie wiem jak zmodyfikowac folder nie wyswietla mi zawartosci folderu ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to chyba masz php 4 http://pl.php.net/manual/en/function.scandir.php
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam też problem z tą funkcją. Serwer niby obsługuje PHP5 (ovh) ,ale skrypt strony jest z PHP4. i teraz probując dodać pasek cometchat, mam problem ze zmianą skina paska. Najprawdopodobniej muszę zmienić tą funkcję, ponieważ korzysta ona z "scandir" a to powoduje error: Cytat PHP Fatal error: Call to undefined function: scandir() in /......../themechanger/index.php Kiedy tylko zmieniam nazeę z scandor na "opendir", to powoduje kolejny problem: Cytat PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /......../themechanger/index.php cała funkcja wygląda tak: Cytat $dir = dirname(dirname(dirname(__FILE__))).DIRECTORY_SEPARATOR."themes"; $files = scandir($dir); foreach ($files as $listedtheme){ if (is_dir($dir."/".$listedtheme) && $listedtheme != '' && !preg_match('/^\.(.*)/',$listedtheme)) { $themename = ucfirst($listedtheme); if ($theme != $listedtheme) { $themeslist .= <<<EOD <a href="java script:void(0);" onclick="java script:changeTheme('{$listedtheme}')">{$themename}</a><br/> EOD; } } } nie daje rady z poprawą ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:57 |