![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam spory problem ponieważ nie wiem jak sie wziąść za napisanie systemu linków na mojej stronie, chciałbym aby jedna funkcja tworzyła tabele i wpisywała do niej odpowiednie wartosci (dokładnie tyle ile jest w bazie danych w odpowiedniej tabeli wpisów) adodatkowo linkowała je w sposób taki:
skrypt.php?sezon=1&odc=1 skrypt.php?sezon=1&odc=2 skrypt.php?sezon=1&odc=3 skrypt.php?sezon=1&odc=4 skrypt.php?sezon=1&odc=5 skrypt.php?sezon=1&odc=6 itp itd. natomiast po otwarciu tych linków wyciągniete zostajądane z tabel ktore mają w koluymnach wartości z getów czyli jesli $_GET['odc'] ma wartosc 2 to odczytuje dane z pola ktore ma wartosc odc=2; Mam to zrobione w tym tylko szkopuł ze wszystko jest ręcznie zapisane na stronie i zajmuje to bardzo duzo miejsca, chciałem zrobić z tego pare funkcji ale nie wiem jak mam sie za to zabrac wiec prosze o rady ew. skrypta jesli ktos ma. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze ci rozumiem masz problem z odczytaniem danych z Bazy
Jeżeli dobrze rozumiem to o coś w tym stylu ci chodziło to wystarczy że pobierzesz z bazy danych i dasz do pętli nie potrzeba do tego żadnych funkcji ![]() Ten post edytował frytek92 17.10.2009, 02:18:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok przeanalizowałem kod ale teraz jak sprawdzać $_GET? pętlą?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie chodzi ci o automatyczne tworzenie zapytania na podstawie elementów tablicy GET, dobrze rozumiem?
Pamiętaj o zabezpieczeniu zarówno wartości jak i kluczy w GET'cie. ![]() Ten post edytował Meares 17.10.2009, 06:19:18 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:03 |