![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zainstalowaniu Oracle 11g w services.msc serwisy związane z oracle wyłączyłem i przełączyłem na ręczne włączanie. Oto te serwisy:
Kod OracleDBConsoleorcl OracleJobSchedulerORCL OracleOraDb11g_home1TNSListener OracleServiceORCL Zrobiłem to oczywiście po to aby uruchamianie Win XP z sp3 nie trwało dużo dłużej niż w przypadku włączonego serwera. Również podczas działania serwer zżerał masę zasobów. Ale pojawił się problem z uruchomieniem serwera. Dają się uruchomić usługi OracleServiceORCL oraz OracleJobSchedulerORCL. Próba uruchomienia OracleOraDb11g_home1TNSListener skutkuje komunikatem: "Usługa OracleOraDb11g_home1TNSListener na Komputer lokalny uruchomiła się, a następnie zatrzymała. Niektóre usługi zatrzymują się automatycznie, jeśli są bezczynne, na przykład usługa Dziennik wydajności i alerty." Podobnie jest z OracleDBConsoleorcl. Oczywiście w takim przypadku serwer nie działa... Znalazłem temat na forum http://forums.oracle.com/forums/thread.jsp...ssageID=3245148 ale próżno w nim szukać rozwiązania. Mój plik listener.ora wygląda tak: (nie był zmieniany) Kod # listener.ora Network Configuration File: D:\app\xxx\product\11.1.0\db_1\network\admin\listener.ora
# Generated by Oracle configuration tools. LISTENER = (DESCRIPTION_LIST = (DESCRIPTION = (ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1521)) (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 192.168.1.101)(PORT = 1521)) ) ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:43 |