![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworząc aplikację napotkałem na pewien problem problem, otóż aplikacja ma pobierać podsumowanie w pewnym okresie (ustawionym przez użytkownika). SQL działą poprawnie:
Jest jednak małe ale... Wartość `Start_Cash` i `End_Balance`, powinny być odpowiednio pierwsza z danego okresu, oraz ostatnia z danego okresu... domyślam się, że oba rozwiązania będą prawie identyczne... jednak mi brakuje pomysłu jak można by to rozwiązać... jestem przekonany, że istnieje coś jak max() min(), jednak dla pierwszego i ostatniego elelementy... Czyli trzeba by dodać tylko jak to zrobić... Ten post edytował grzemach 16.10.2009, 10:13:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, chyba możesz skorzystać z czegoś w stylu:
? Pisane z palca, mogłem składnię pomylić. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie zdaję sobie z tego sprawę, jednak miałem nadzieję, że da się to jakoś inaczej załatwić, bo w ten sposób będę miał naprawdę masę zapytań...
a siedzę już nad tym prawie 5 dni... aby zrobić to najprościej... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:00 |