![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Znalazłem kod który mi pozwala pobierać opcje do wyboru z tabeli.
Chcę też mieć dostęp do Id_okregu. Id_okregu ma być zapisane do innej tabeli KOD: $db = mysql_select_db("baza27_14") or die ('Nie można wybrać bazy danych.'); $query = "SELECT Id_okregu, Nazwa_okregu FROM okregi"; $result = mysql_query ($query); echo "<select name=Nazwa_okregu value=''>Okręgi</option>"; while($nt=mysql_fetch_array($result)){//Array or records stored in $nt echo "<option value=$nt[Nazwa_okregu]>$nt[Nazwa_okregu]</option>"; /* Option values are added by looping through the array */ } echo "</select>"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Uzywaj bbcode!!
No to jak chcesz miec ID to sobie dopisz: albo jak chcesz miec z jakiegos dziwnego powodu i to i to: A potem przy odbieraniu danych rob explode() po przecinku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
$db = mysql_select_db("baza27_14") or die ('Nie można wybrać bazy danych.'); $query = "SELECT Id_okregu, Nazwa_okregu FROM okregi"; $result = mysql_query ($query); echo '<select name="Nazwa_okregu">Okręgi</option>'; while($nt=mysql_fetch_array($result)){ echo '<option value="'.$nt['Id_okregu'].'">'.$nt['Nazwa_okregu'].'</option>'; } echo '</select>'; Czyli po wywołaniu tego kodu kiedy wybiorę jakąś nazwę okręgu o id powiedzmy 2 to zmienna $nt['Id_okregu'] będzie miała wartość 2 tak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pierwsze primo
Uzywaj bbcode!! 2. Drugie secundo: czy to tak trudno sprawdzić, odpalić ten kod w przeglądarce, wykonać akcję i zobaczyć wyniki? To chyba szybciej niż pisać na forum z pytaniem, prawda ? Jak można się domyślić przekazaną wartością (value po angielsku) będzie zawartość atrybutu title.... a nie, jednak value ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak zastosować ten atrybut title. Kombinuję i nię mogę pobrać wartości id..?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie title a value. Przecież wyraźnie masz napisane.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 21:21 |