![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No troszke już szwedam po internecie...i nic takiego nie ma:(
Wszystkie strony karzą używać funkcji "window.close()" jednak ona odnosi się do Pop-Up lub stron ptwartych w nowym oknie...a jak zamknąć pojedynczą kartę w przeglądarce? z góry dziękuje za pomoc;) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie window.close() zamyka konkretną kartę
![]() popatrzę nad tym jeszcze ![]() firefox wymaga zmiany ustawień konfiguracji oO wbij w FF about:config w pasku adresu i znajdź dom.allow_scripts_to_close_windows jak masz na false to nie zamkniesz okna przez skrypt oO Poza tym po co Ci to? Nie może user sam zakmnąć karty? Ten post edytował jmail 16.10.2009, 02:27:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie zamkniesz karty NIE otwartej przez twój skrypt.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wejściu na stronę, ładuje sie skrypt w nowym oknie z konfiguracją...strona która ją uruchomiła jest nie potrzebna i ułatwić aby nie trzeba ciągle "zamykać" okien...:/
I właśnie chodzi mi tu o FF:( Czy jest możliwe aby z poziomu skryptu włączyć jakby "wciśnięcie" oszukanie przeglądarki aby zasłynęło to słynne "Ctrl + W" czyli zamknięcie karty? Ten post edytował Kurniak 16.10.2009, 09:30:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 8 Dołączył: 19.05.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wynika moim zdaniem ze złego podejścia. Po co otwierasz nowe okno, w którym jest docelowa storna?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest możliwe aby z poziomu skryptu włączyć jakby "wciśnięcie" oszukanie przeglądarki aby zasłynęło to słynne "Ctrl + W" czyli zamknięcie karty? Całe szczęście nie można. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:18 |