![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
potrzebuję względnie prostego systemu szablonów - przyglądałem się nieco smarty i opt po czym uznałem, że jak na moje potrzeby byłoby to strzelanie z armaty do muchy... Oto czego mi potrzeba: - możliwość wrzucania danych (to chyba oczywiste ![]() - instrukcje warunkowe - pętle - includowanie innych plików-templatek - cache templatek - duża wydajność Fajnie gdyby to było coś na kształt systemu z phpBB3 - wygodny w użyciu, posiada nieco rzeczy, ale nie za dużo, jest czytelny ![]() Co możecie polecić? Ten post edytował lukasamd 15.10.2009, 16:04:39 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
smarty
![]() wszystko co piszesz w nich jest ![]() ![]() |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Smarty jest naprawdę tak szybki jak można gdzieniegdzie przeczytać? Zależmy mi najbardziej właśnie na tym...
Widziałem porównania z OPT, które wskazywały na niewielką przewagę tego drugiego, ale z drugiej strony były one dosyć leciwe, a i możliwości oferowanych przez ten silnik po prostu nie wykorzystam / nawet nie będę wiedział, że mogę coś wykorzystać ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to już Twój wybór. ja bym ściągnął obydwa i bym sprawdził który z nich jest wydajniejszy. osobiście używam Smarty i nie zauważyłem jakoś problemów z nimi
tu masz porównanie http://en.wikipedia.org/wiki/Template_engi...web)#Comparison Ten post edytował jmail 15.10.2009, 16:22:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://wiki.invenzzia.org/wiki/OPT_Benchmark
Tu masz nowszy benchmark. Ponadto kto mówi, że musisz wykorzystywać wszystkie możliwości od razu? ![]() ![]() Ten post edytował Zyx 15.10.2009, 17:28:34 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 00:18 |