![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Nie moge znalesc nigdzie skryptu ktory wykona resize obrazka, ale nie w oknie ze dopisze do img height i width ![]() wie ktos cos o tym? ![]() z gory dziekuje pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Khem khem... widze że nie użyłeś wyszukiwarki :-)
http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=17401#17401 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, input u góry strony i guzik 'szukaj na forum' ci pomoże, szukać też trzeba umieć, było wiele razy.
-------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No kobieta ci pomaga !
Tam widziałam taki skrypt ale i bzikos też fajny napisał http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=11220 Ten zaadaptowałam bo zmienia rozmiar w rzeczywistym rozmiarze np 400x100 na 40x10 nie wiele zmian wprowadziłam i tłumacze po kolei: [php:1:ffeef8a05b]<?php <? Print"<h3>UWAGA TRWA GENEROWANIE OBRAZKÓW JPG</h3>"; include ("../admin/ustawini.php"); // tu zmienia czas w php.ini albo zmień ręcznie bo jeśli jest dużo obrazków to potrwa i wyrzuci bład if ($handle = opendir("../../jpg")) { //ścieżka do dużych jpg while (false !== ($file = readdir($handle))) { if ($file != "." && $file != "..") { $obrazek = "../../jpg/$file"; if(!$max_szerokosc) $max_szerokosc=40; //mój proponowany rozmiar małego obrazka if(!$max_wysokosc) $max_wysokosc=40; $rozmiar=GetImageSize($obrazek); $szerokosc=$rozmiar[0]; $wysokosc=$rozmiar[1]; $wspolczynnik_x=$max_szerokosc/$szerokosc; $wspolczynnik_y=$max_wysokosc/$wysokosc; if(($szerokosc<=$max_szerokosc)&&($wysokosc<=$max_wysokosc)) { $nowa_szerokosc=$szerokosc; $nowa_wysokosc=$wysokosc; } else if(($wspolczynnik_x*$wysokosc)<$max_wysokosc) { $nowa_wysokosc=ceil($wspolczynnik_x*$wysokosc); $nowa_szerokosc=$max_szerokosc; } else { $nowa_szerokosc=ceil($wspolczynnik_y*$szerokosc); $nowa_wysokosc=$max_wysokosc; } $zrd=ImageCreateFromJpeg($obrazek); $prz=ImageCreate($nowa_szerokosc, $nowa_wysokosc); ImageCopyResized($prz, $zrd, 0, 0, 0, 0, $nowa_szerokosc, $nowa_wysokosc, $szerokosc, $wysokosc); $katalog="../jpgm"; // do zapisu małych obrazków $aa="$katalog/$file"; ImageJpeg($prz,$aa);//zapisuje jako $aa ImageDestroy($zrd); ImageDestroy($prz); } } closedir($handle); }else{ Print "Zła ścieżka dostępu"; } //tyle pa! ?> ?>[/php:1:ffeef8a05b] -------------------- Słucham- Wish you were here - Pink Floyd
Warsztat: Apache 2.0.48 | PHP 4.3.5 | MySQL 3.23.58 Manual: [b]l 10% czytam Komputer: [b]lllll 25% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:54 |