![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w katalogu głównym serwera mam aplikacja/templates/header.php
bez kropki też nie wypisuje NO SUCH FILE OR DIRECTORY o co chodzi? co pominąłem? Ten post edytował john_doe 14.10.2009, 15:23:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie masz plik do którego includujesz/?
-------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aplikacja/analizy/handlowe/profitability
i tutaj daje te include nie chce wstawiac ../../../header.php chce bezwzgledna... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak w przeglądarce wywołujesz te pliki? w sensie ten który wywołujesz w przeglądarce jakie ma odniesienie do katalogów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz bezwzględną to musisz zacząć od katalogu glownego czyli np. dla windowsa c:/program files/jakis serwer/pliki http/aplikacja/header.php
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto metoda którą stosuje w moim autorskim cms'ie
1. Na początku pliku definiujemy stałą która orientuje plik względem głównego katalogu (ponizej dla /katalog/*) 2. Do każdego 'include' dodajemy ROOT na początku:
Zaincluduje '/sys.php' mimo ze mamy uruchomiony skrypt np. '/katalog/test.php' |
|
|
![]()
|
|
bezwzględna na serwerze to nie c://
raczej ./ ale nie działa. plik w którym includuje aplikacja/analizy/handlowe/profitability/index.php plik który includuje jest w aplikacja/templates/header.php include daję w index.php nie chcąc wstawiac
próbuje
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i na serwerze wywołujesz taki skrypt tak?
http://www.jakis_serwer.cos/aplikacja/anal...ility/index.php co do katalogu głównego czytaj ze zrozumieniem - kolega napisał że c:\ będzie dla windowsa i przy ścieżce bezwzględnej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zależy od systemu jaki masz na serwerze
2. Zależy od tego jakie masz uprawnienia na serwerze 3. ./ to na lunxie i tam pewnie jest /var/www/i twoja strona lub w innym folderze 4. Na takim serwerze na pewno jest ograniczenie abyś nie mógł pójść wyżej (chyba ze jest twój 100 %) 5. Poco sobie życie trudzić jak działa ../../?? -------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Zosiek głupot nie opowiadaj
Cytat 1. Zależy od systemu jaki masz na serwerze 3. ./ to na lunxie i tam pewnie jest /var/www/i twoja strona lub w innym folderze spróbuj na windzie uruchomić cmd i wpisać cd ../ i wyjdzie Ci katalog wyżej. ./ również w windzie znaczy bieżący katalog. Nie znasz się to się nie wysuwaj albo sprawdź. Bo tak zamęt robisz a co ma do tego system na serwerze? skoro posługujemy się niezależnym rozwiązaniem (../ ./) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 1 Dołączył: 24.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo lepiej nie uruchamiaj bezpośrednio 'aplikacja/analizy/handlowe/profitability/index.php' tylko '/index.php' który includuje ten plik, a jak ci zależy na ładnym url'u to zastosuj mod_rewrite. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:09 |