![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój (kolejny :|) problem polega na tym iż przy próbie wywołania
Kod symfony doctrine:build-all Nie wczytuje do bazy schema z plugin-a, tylko z schema umieszczonego w config/doctrine/schema.yml Co źle zrobiłem ? Lub czego nie zrobiłem ? (oczywiście plugin zainstalował się bez problemu) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A włączyłeś plugin (w ProjectConfiguration)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wygląda mój plik
Kod <?php require_once 'C:\wamp\bin\php\php5.2.9-1\PEAR\symfony/autoload/sfCoreAutoload.class.php'; sfCoreAutoload::register(); class ProjectConfiguration extends sfProjectConfiguration { public function setup() { $this->enablePlugins(array('sfDoctrinePlugin')); $this->disablePlugins(array('sfPropelPlugin')); } } A czy skopiowane schema z plugina do głównego da jakieś efekty "uboczne" ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co się zastanawiać nad efektami ubocznymi. Nie włączyłeś sfDoctrineGuardPlugin, zrób tak samo jak z sfDoctrinePlugin.
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki, wcześniej używając propela nic nie trzeba było "włączać" :-)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem o jakiej wersji piszesz. Jeśli o tej samej co teraz to na pewno trzeba było włączyć plugin []sfGuardPlugin[/i]. Natomiast jeśli masz na myśli starszą wersję symfony, to rzeczywiście żadnego pluginu nie trzeba było włączać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:40 |