![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robie właśnie skrypty newsó do strony w oparciu o MySql i chcalby dorobic do tego możliwość komentowania karzdego newsa ale nie za bardzo wiem na jakiej zasadzie to zrobic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JA bym dal kazdemu niusowi jakies id
i stworzyl osobna tabele z komentarzami do niusow a w niej pola: id | id_news | komentarz | data oczywiscie mozesz se dodac jeszcze email godzina i takie tam pierdoly a przy pobieraniu komentarza do niusa to juz chyba jasne :wink: pokarz wszystkie komentarze gdzie id_news = -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za podpowiedz, wsumie to bardzo logiczne, ale teraz mam kolejny problem, jak zrobic zeby obok linku komentarze byla liczba, przedstawiajaca ile juz ich jest
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Wired Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. cos takiego:
$ilosc = mysql_query("SELECT * FROM komentarze where news_id=$id"); $num_rows = mysql_num_rows($ilosc); echo "[Komentarze ($num_rows)]"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Wired Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. cos takiego:
$ilosc = mysql_query("SELECT * FROM komentarze where news_id=$id"); $num_rows = mysql_num_rows($ilosc); echo "[Komentarze ($num_rows)]"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba coś takiego jest bardziej eleganckie (w kazdym razie na pewno przy duzej ilosci rekordow mniej obciaza serwer)
Kod $wynik=mysql_query("select count(*) from $tablica where news_id = $id");
$ilosc = mysql_result($wynik,0,0); pozdrawiam pshemo |
|
|
![]()
|
|
Dobra, a powiedzcie mi jak zrobic zeyb po dodaniu komentarza strona automatycznie sie odswierzala i byloby odrazu widac dodany komentarz
|
|
|
![]()
|
|
Dobra wiem jak to zrobic, ale teraz mam kolejny problem bo gdy po wypelnieniu formularza okno sie automatycznie odswierzy to w pamieci dalej zostaja dane zapisane w odpowiednich zmiennych i nie wyswietla sie po raz kolejny formularz i nie mozna dodac kolejnego komentarza.
Czy ktos wie jak po wypelnieniu formularza i odswierzeniu okna, wyczyscic zmienne, a moze zrobic to przy karzdym otwieraniu strony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 02:22 |