![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Spotkałem się dziś z niecodziennym problemem (jeśli chodzi o języki interpretowane). Otóż mój skrypt, który ma za zadanie 'lekkie' przebudowanie bazy (głównie to same selecty i inserty) wywalił Segmentation Fault (co chyba nie powinno mieć miejsca w PHP). Zaintrygowany tym, odpaliłem go pod gdb i funkcja, która wywala ten błąd to:
Dodam że korzystam z Zend_Db, jako adapter pdo_mysql, a liczba rekordów na których przeprowadzam operacje to coś koło 1.5 miliona. Aby było dziwniej, to w zasadzie skrypt wywala się w miejsach losowych. Dla przykładu gdy wywali się w N-tej iteracji, jest mocno prawdopodobne, że po ponownym uruchomieniu pójdzie dalej, a wywali się później (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Spotkał się może już ktoś z czymś takim? Ten post edytował redeemer 14.10.2009, 01:17:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, a sprzęt serwera/system operacyjny jest na pewno sprawny?
Bo skoro losowo, to trzeba by było najpierw spróbować przekompilować interpreter ze świeżymi bibliotekami. Jeśli to samo - sprawdź sprzęt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:58 |