![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Starałam się przeszukać forum jak tylko mogłam, manual niestety nie jest jeszcze moim dobrym przyjacielem i jeszcze się nie potrafimy dogadać. Potrzebuję od Was pomocy, niestety znajomy jedyne co mi dziś powiedział to "dobranoc" a z naszej rozmowy wywnioskowałam, że mój problem jest banalny ... cóż pojęcie względne. Potrzebuję kod, który będzie mi pobierał zawartość losowo wybranego pliku zamieszczonego na serwerze. Plik ten jest stroną html (względnie php). W skrócie, mam w jakimś katalogu strony: strona1.htm, strona2.htm, strona3.htm i skrypt ma losowo spośród tych 3 wybrać jedną i ją wyświetlić. Czy mogę liczyć na Waszą pomoc ? Tylko proszę, nie odsyłajcie mnie do manuala. Marta //poproszę o skasowanie, post wrzucił się dwukrotnie. Ten post edytował eMWu 13.10.2009, 01:01:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
y, nie jestem pewien
a jak nie to
Przy zalozeniu ze sa do wyboru TYLKO strona1.htm strona2.htm strona3.htm Ten post edytował Agape 13.10.2009, 07:23:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prędzej file_get_contents chyba niż include
![]() -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prędzej file_get_contents chyba niż include ![]() No wiesz... Cytat będzie mi pobierał zawartość losowo wybranego pliku file_get_contents ale Cytat wybrać jedną i ją wyświetlić. include / include_once / require /require_once -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, ja wiem że chcecie dobrze ... ale mnie to i tak niewiele mówi :-(
wiem, że dla Was to może słabe, ale potrzebuję gotowego rozwiązania ... w sensie od <? ... do ... ?> |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował jmail 13.10.2009, 12:39:27 |
|
|
![]()
|
|
wkleilam taki kod do pliku .php, niestety nie dziala :-(
strony znajdują się w katalogu adds i nazywają się strona1, strona2, strona3.html ... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja dam coś prostszego:
...gdzie $dirPath to zmienna typu string zawierająca ścieżkę do katalgu, np: './includes/podstrony' W twoim przypadku to będzie CHYBA $dirPath = './adds'; Ten post edytował Skie 13.10.2009, 20:50:59 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Panowie, nie rozumiem dlaczego dajecie gotowe rozwiazania, dlatego ze to kobieta ? Przeciez one wywalczyly rownouprawnienie
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:51 |