![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, pewnie banalny ale nie wiem jak sobie z nim poradzić. Chodzi o posortowanie odpowiedzi w formularzu - na zasadzie np naistotniejsza odpowiedź - 5pkt, następnie 4 itd.. Przykład: Pytanie: Podaj swoją ulubioną dyscyplinę sportu Możliwe odpowiedzi piłka nożna, siatkówka, lekkoatletyka, koszykówka, rugby ankieter sortuje odpowiedzi od naistotniejszej do najmniej ważnej, np 5- lekkoatletyka 4- siatkówka itd... Bardzo proszę o pomoc. ps. piszę ankiety do szkoły, brakuje mi tylko takiego pytania, natomiast reszta jest OK, z drobnym innym problemem. Kod mam zapisany w bazie danych. W mozilli wszystko działa OK, w explorerze jak kliknę na wybrany formularz- mam pustą stronę, jednak gdy nacisnę F5- strona się wyświetla (po F5 - widać) Ktoś wie o co chodzi? jestem początkujący... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
z kodu który podałeś wynika że błąd jest w 1234 linijce
![]() co do 1 pyt to może checkbox? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
moze po prostu order by ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
checkbox raczej nie. Wcześniej miałem coś takiego:
i każdej dyscyplinie można było przyznać ocenę z listy rozwijanej od 1 do 5. Muszę jednak zrobić to inaczej, ponieważ tutaj oceny mogłyby się powtarzać. A chodzi o to aby uporządkować wg najistotniejszej. nie wiem jak zastosować oder by :/ w tym przykładzie Pomoże ktoś?... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz zeby ludzie wybierali w pewnym sensie hierarchie to jednym z rozwiazan(na pewno są lepsze) jest np:
stworzenie 2ch selectów z opcją multiselect ![]() I pomiedzy nimi jakis przycisk przenies czy cos + skrypt w JS ze po kliknieciu zaznaczona opcja jest przenoszona do drugiego;] i po wyslaniu formularza zczytanie wartosci z tablicy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 11:11 |