![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam mały problem. Otóż, na stronie chcę zrobić taki motyw, że gdy ktoś wpisze w odpowiednie okienko swój e-mail, ja dostanę wiadomość na swój adres, o danym tekście. Działa do połowy. Po wpisaniu maila (tudzież nie wpisaniu) przenosi na drugą stronę, gdzie pokazuje się wiadomość. I tu się zaczyna problem. Bo zamiast po udanej akcji - pozytywna odpowiedź, a po nieudanej - negatywna, wszystko wyświetla się na raz.
Screeny: (IMG:http://i33.tinypic.com/w2lmbt.jpg) (IMG:http://i33.tinypic.com/2qsnvi1.jpg) Pole do wpisania maila:
Plik z domniemanymi odpowiedziami:
Z góry dziękuję za pomoc. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle zakotwiczyłeś w jednym if całość - "pozytywne i negatywne" wykonanie kodu.
Przypatrz się dokładnie dokąd sięga klamerka od if ($mail_lockerz <> '') {
hmmmmm sorka też się pogubiłem przez brak wcięć ;] Zakotwiczenie dobre, nie bardzo wiem w czym Tkwi Twój problem. Dziwnego screena dałeś. Dlaczego u Ciebie na screenie widać kod PHP? Ten post edytował Larges 10.10.2009, 19:49:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż.. Skrypt jest gotowcem z internetu, bo osobiście w PHP jestem noga, tak więc chyba nie za bardzo niestety rozumiem... ^^
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem to u siebie i działa. To że wyświetla ci się takie coś może być spowodowane różnymi czynnikami. Niecmoknięty jakiś nawias, ", ', wcześniej dany ?> błąd przy wysyłaniu maila postem.
Możliwe u ciebie, ze dałeś coś takiego w warunku if <> nie wie czy to dobrze (chyba nie) ale możliwe że to kończy skrypt php. (tam chyab powinno być to:)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a Tak ?
Mam nadzieje ze ten kod PHP wstawiasz w plik z rozszerzeniem .php (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) )))) Ten post edytował Larges 10.10.2009, 19:53:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieje ze ten kod PHP wstawiasz w plik z rozszerzeniem .php (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) )))) Jakby było w innym to kod php był by widziany od samego początku (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) @edit Nie róbmy offtopu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Na priva ci napisałem Larges o co mi chodziło. Ten post edytował Zosiek 10.10.2009, 20:00:29 |
|
|
![]()
|
|
Tak ale przypatrz sie screenowi. Widoczny jest kod PHP zatem musi być coś nie ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Parse error: syntax error, unexpected '}' in /var/www/virtual/lockerzz.cba.pl/pl/zapro/lol/index.php on line 72 Czyli, że 12 linia tutaj:
|
|
|
![]()
|
|
muszisz poprawić klamerki. Klamerki otwarte zawsze trzeba domykać. Ilość klamerek otwierających musi być równa ilości zamykających "{" "}".
|
|
|
![]()
|
|
po jest niepotrzebny enter przed else
ma być }else { Tak mi się wydaje bo {} sie zgadzają oraz wszytko jest zamknięte i są ; gdzie trzeba Ten post edytował Zosiek 10.10.2009, 20:15:43 |
|
|
![]()
|
|
Czyli powinno być tak?
|
|
|
![]()
|
|
Czyli powinno być tak? [PHP] pobierz, plaintext
Pogrubione i czerwone usunąć ii powinno być dobrze |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a zamiast tego to:
Działa? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
usuń z końca to
Kod else { echo "Mail nie wysłany. Nieznany problem"; } else { echo "<meta HTTP-EQUIV='REFRESH' content='2; url=index.php'><center><font color='red'><b>Musisz wpisać mail przed wysłaniem!</b></font><br>Za chwilę zostaniesz przeniesiony na poprzednią stronę...</center>"; } TO do tego co wczesniej wkleiłeś (nad postem Largesa) a zamiast tego to: [PHP] pobierz, plaintext
Działa? Wywal czerowne Ten post edytował Zosiek 10.10.2009, 20:28:06 |
|
|
![]()
|
|
Nic nie dało...
Cytat Parse error: syntax error, unexpected $end in /var/www/virtual/lockerzz.cba.pl/pl/zapro/lol/index.php on line 111 Lini 111 nawet nie mam w pliku... |
|
|
![]()
|
|
dodaj } na końcu :
} else {<li> echo "<meta HTTP-EQUIV='REFRESH' content='2; url=index.php'><center><font color='red'><b>Musisz wpisać mail przed wysłaniem!</b></font><br>Za chwilę zostaniesz przeniesiony na poprzednią stronę...</center>";<li>}} |
|
|
![]()
|
|
Spróbowałem ogarnąć cały temat, i powstało mi coś takiego:
Po czym wywala mi błąd: Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /var/www/virtual/lockerzz.cba.pl/pl/zapro/lol/index.php on line 67 Czyli coś jest źle z:
Ten post edytował Anubisss 11.10.2009, 19:46:55 |
|
|
![]()
|
|
Na marginesie. Linia kodu nie oznacza zawsze błędu w tej linij tylko wcześniej. Np tu } był w złym miejscu i drugi else odnosił się do poprzedniego else. Teraz na pewno działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:06 |