![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie poniżej mam skróconyy skrypt walidacji w jquery
chodzi mi o pole wyboru z opcjami radio, jest ich dokladnie 4 i teraz jak zrobić aby skrypt wiedzial ze jesli zaznacze pole 1 lub 2 lub 3 lub 4 to jest ok jesli nie zaznacze zadnego wywala blad ze mam wybrac rodzaj uslugi ![]() chodzi o tą linijke " if ((this.rodzaj.checked == '') || (this.rodzaj1.checked == '')){" poniżej caly kod
-------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie przypadkiem:
? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie działa twój przykład.
dałem
do kazdego input daje id="rodzaj1", rodzaj2..... a po name jakos nie czyta pewnie coś zle ![]() -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może spróbuj z each:
-------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
hmm nie czaje tego drugiego ale jesli to ma być tak:
to też nie działa. może mi ktoś to napisać ? ![]() -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu używasz this.rodzaj.value? w jquery powinno być $(this).val()
-------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
Nadal nie czaje
![]() ale może inaczej wkleje wam kod
nikt nie wie ? -------------------- Polecam darmowe ogłoszenia dla rodziców bubusiek.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 11:33 |