![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taką potrzebę pobrania danych z dwóch tabel i porównania tak jakby ich ze sobą. Porównanie to może złe określenie ale już przedstawiam problem.
Mam bazę danych powiedzmy pt. ranking. Interesują mnie 2 tabele, ats_stats oraz ats_sites w ats_stats interesujące mnie kolumny to tylko username, w ats_sites interesujące mnie kolumny to username, url i banner_url. w ats_stats kolejność rekordów w username jest inna niż w ats_sites, np. user1, user3, user2. gdzie w ats_sites jest user1, user2, user3. chcę zrobić aby pobierało kolejność username z ats_stats, a wyświetlało do tego banner tego samego usera z tabeli ats_sites. np. 1. user1, ulr bannera: user1.jpg 2. user3, url bannera: user3.jpg 3. user2, url bannera: user2.jpg mam taki kodzik i próbowałem jakoś z niego zrobić pożytek lecz nie wychodzi mi za dobrze:
on wyświetla same bannerki, nie wiem jak przypisać do tej drugiej tabeli może ktoś z Was jakieś pomysły by miał? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę podać pełną strukturę obu tabel
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ten to ats_sites ![]() a ta to ats_stats |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego?:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
coś nie bardzo mi z tym idzie, źle może wpisuję kod?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm Proponuje Pobrać sobie ksiązke.. Polecam "PHP i MySQL Tworzenie stron www"
o to link: http://korey1910.comyr.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=93 Jak co Sorry za linka nie wiedziałem jak mu pokazać inaczej Pozdrawiam -------------------- ”Jestem nędzarzem, mam tylko marzenia.
Rozsyłam je u twych stóp, Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po mych marzeniach„ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 13:01 |