![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej mam plik .php ktory chce aby nawiazal mi polaczenie FTP tylko ze mu to nie wychodzi.
Ustawienia serwera chyba sa ok : http://filmworks.pl/toolbox/trace.php Blad jaki zwraca to : 'ftp_login() expects parameter 1 to be resource, boolean given' wie ktos o co mu biega? dzieki i pozdrawiam p.s. plik php :
Ten post edytował Cr3dO 8.10.2009, 23:17:23 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj w manualu CO i KIEDY zwraca ftp_connect().
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj w manualu CO i KIEDY zwraca ftp_connect(). http://www.php.net/manual/pl/function.ftp-connect.php Zwracane wartości W przypadku powodzenia zwraca strumień FTP lub FALSE w przypadku błędu. Nie pomoglo [EDIT] Nikt nie pomoze? Naprawdę MEGA ważne Ten post edytował Cr3dO 10.10.2009, 11:49:55 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ftp_connect nie wypisuje ci zadnego bledu?
|
|
|
![]()
|
|
a ftp_connect nie wypisuje ci zadnego bledu? no właśnie tylko to wywala : ftp_login() expects parameter 1 to be resource, boolean given EDIT u mnie na serwerze dziala : http://sgasiewski.pl/trace.php - konfirugacja http://filmworks.pl/toolbox/trace.php - ten co niedzila Ten post edytował Cr3dO 11.10.2009, 17:19:05 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a spróbuj tak
-------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]()
|
|
a spróbuj tak
Niestety nic nie pomoaga :\ -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat no właśnie tylko to wywala : ftp_login() expects parameter 1 to be resource, boolean given Kod Warning: ftp_connect() [function.ftp-connect]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/virtual/film2/www/toolbox/trace.php on line 13 Warning: ftp_login() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/virtual/film2/www/toolbox/trace.php on line 14 Warning: ftp_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/virtual/film2/www/toolbox/trace.php on line 20 Problem lezy chyba w routingu/dns serwera filmworks. Próbujesz się z niego na niego samego połączyc i w tym przyadku nie potrafi on znaleźć adresu IP do siebie. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Kod Warning: ftp_connect() [function.ftp-connect]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: No address associated with hostname in /home/virtual/film2/www/toolbox/trace.php on line 13 Warning: ftp_login() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/virtual/film2/www/toolbox/trace.php on line 14 Warning: ftp_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/virtual/film2/www/toolbox/trace.php on line 20 Problem lezy chyba w routingu/dns serwera filmworks. Próbujesz się z niego na niego samego połączyc i w tym przyadku nie potrafi on znaleźć adresu IP do siebie. Masz racje, uruchamiany skrypt odemnie z serwera dziala ale musze to miec dzialajace na tym serwerze, da sie to obejsc? -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Odwołać się po ip serwera.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Może złe hasło lub login2
Spróbuj tak:
Ten post edytował Zosiek 11.10.2009, 18:32:53 -------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]()
|
|
1. Może złe hasło lub login2 Spróbuj tak:
Dane nie sa zle i nie ma "literowki" z mojego serwera smiga i tworzy katalog na filmworks.pl ale uruchamiany z filmworks.pl niedziala -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
Tutaj spróbowaliśmy łączyć się przez ip, ftp.filmworks.pl i filmworks.pl Więc nie wiem gdzie może być błąd.
Mozę serwer ma jakieś ograniczenia. Ten post edytował Zosiek 11.10.2009, 18:42:32 -------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
|
|
![]()
|
|
...Mozę serwer ma jakieś ograniczenia. najwidoczniej, dzięki Wszystkim za walkę, EOT bo nie widzę rozwiązania ![]() -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
Podagaj z adminem serwera - czemu takie rozwiazanie nie dziala.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:37 |