![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Potrzebuję dobrą myszkę, która będzie "niepsujliwa", dobrze się ślizgała i wogóle ok. Przeznaczyłem zaznaczam 200 zł. Wybrałem te 2
Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000 69K-0008 Logitech VX Revolution ale do konca do nich nie jestem przekonany. Macie może modele bardziej przekonywujące? Linki mile widziane! Pozdrawiam
Powód edycji: [Spawnm]: anty-spam :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie polecam logitecha. Osobiście nie polecam kontaktu z ich biurem obsługi klienta. Zagubiłem miniodbiornik do myszki lx8. Ponad 2 miesiące zwodzono mnie tekstami "proszę napisać za tydzień" aż w końcu sam musiałem kupić miniodbiornik na allegro. Dlatego nie polecam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam http://www.proline.pl/sklep.php?p=LOG+931633-0914 i nie polecam.
Dodatkowe przyciski się szybko psują (trochę w WoWa na niej grałem i przyciski przestały być czułe trzeba naprawdę mocno naciskać), rolka jest bardzo ale to bardo nie precyzyjna. Naładowana wytrzymuje max 40h ciągłej pracy, całe to air jest fajne o ile ma się dupny monitor i z łóżka chce się użyć go jako wskaźnika. Jako wskaźnik tez nie jest wporzo bo wprawdzie mam sporą łapę, ale mimo tego leży nie wygodnie tak jak bym miał za małą rękę ;P Jej najważniejszy + to to że jest szpanerska turbo ładna i robi wrażenie jak idzie się na prezentacje do klienta ![]() Polecam za to logitechowe trackballe, i do pracy i do gier i w łóżku nie trzeba zasuwać tym po prześcieradle ;P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mx revolution, na baterii żyje jakieś 10 dni z czego około 8 godzin dziennie. Gdy pokazuje nam niski poziom baterii spokojnie można popracować przez 10 godzin. Nie miałem z nią absolutnie żadnych problemów.
Dawałem słuchawki logitech PC Wireless, cały zestaw, nic nie zginęło a sam sprzęt wrócił w ponad tydzień (9 dni). -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a ja mam Logitech MX1100 (nowsza wersja Mx Revolution) do 1600spi regulowane, laser i wireless. Do tego mam wersje R czyli ladowalna i powiem że świetna mysz, nie zaminiłbym jej na zadna inna, a zbindowane ctrl+w pod kciukiem idealne do przegladania www
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.komputronik.pl/index.php/produc...plorer_3.0.html
wiele osob narzeka na scrolla ale on po paru dniach 'wyrabia sie' i przestaje trzeszczec |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie polecę Logitech VX Nano, ale to mysz raczej do laptopa. Baterie wytrzymują ok. pół roku codziennego użytkowania (po ok. 8h), mysz mała ale wygodna, kółko bezwładnościowe po pewnym czasie bardzo przyzwyczaja...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie polecę Logitech VX Nano, ale to mysz raczej do laptopa. Baterie wytrzymują ok. pół roku codziennego użytkowania (po ok. 8h), mysz mała ale wygodna, kółko bezwładnościowe po pewnym czasie bardzo przyzwyczaja... ![]() Tą właśnie mysz masz obowiązek kupić. baterie mi trzymały 5 miesięcy, na brata myszce pół roku, nie wiem od czego to zależy. trzeba się przyzwyczaić do środkowego przycisku myszy, ale tak nie mam z nią problemów. Posiada ją także, kolega który mi ją polecił a teraz ja polecam ją tobie. Nano odbiornik chowa się do myszki, więc bardzo "przenośna". W zestawie dostaniesz 2x Duracel AAA, bardzo stylowy pokrowiec, płytę z oprogramowaniem do obsługi tego (działa z całym sprzętem od Logitecha, mi akurat z klawiaturką). Kółko ma 2 osie poruszania się, tj. góra/dół, prawo/lewo (przewijanie dokumentów, choć można przestawić). Logitech VX Nano to jedyny moim zdaniem słuszny wybór. PS. A jak klawiaturka to Logitech Cordless Wave ![]() EDIT: Cytat ctrl+w pod kciukiem idealne do przegladania www Następnym razem piszcie co to robi, bo nie znałem tego skrótu ;d Ten post edytował bim2 11.10.2009, 20:11:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja mam taką i działa mi już parę ładnych lat. Ma być do 200 zł? To kup sobie 8 takich
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Cytat Cytat ctrl+w pod kciukiem idealne do przegladania www Następnym razem piszcie co to robi, bo nie znałem tego skrótu ;d Zamyka aktualną zakładke w wiekszosci cywilizowanych programów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Następnym razem piszcie co to robi, bo nie znałem tego skrótu ;d Zamyka aktualną zakładke w wiekszosci cywilizowanych programów ![]() Już wiem ;p I musiałem od nowa wchodzić na forum... ;] PS. Odrazam Logtech Air... podobno strasznie się szybko niszczy. Kolega miał 2 dni i szybko sprzedał. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja mam Logitech MX1100 (nowsza wersja Mx Revolution) do 1600spi regulowane, laser i wireless. Do tego mam wersje R czyli ladowalna i powiem że świetna mysz, nie zaminiłbym jej na zadna inna, a zbindowane ctrl+w pod kciukiem idealne do przegladania www mx1100 kosztuje jakieś 200zł, a mx revolution kosztuje ponad 300zł. może mx1100 jest nowszym produktem, ale nie jest to nowsza wersja mx revolution. mx revolution polecam tylko i wyłącznie za scroll. reszta jak na myszkę za 300 zł przeciętna. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam (sam mam i używam) VX Revolution, baterie trzymają spokojnie pół roku, nie jest ani za duża, ani za mała, i ma miejsce w sobie na schowanie dongla (przydatne gdy podróżuje się z myszą
![]() A jeśli chodzi o klawiaturę (wiem że autor nie pytał o nią, ale chyba mogę polecić) to Microsoft Natural Ergonomic 4000. |
|
|
![]()
|
|
mx1100 kosztuje jakieś 200zł, a mx revolution kosztuje ponad 300zł. może mx1100 jest nowszym produktem, ale nie jest to nowsza wersja mx revolution. mx revolution polecam tylko i wyłącznie za scroll. reszta jak na myszkę za 300 zł przeciętna. nie mialem na mysli ze to mx revolution 2 tylko nowszy produkt robiony na tej samej bazie i bez bocznego scrola ktory mnie denerwowal bo o niego ciagle zachaczalem... a fakt kolko bezwladnosciowe niby bajer a bardzo przydatny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 9 Dołączył: 8.08.2009 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję dobrą myszkę, która będzie "niepsujliwa", dobrze się ślizgała i wogóle ok. Przeznaczyłem zaznaczam 200 zł. Wybrałem te 2 Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000 69K-0008 Logitech VX Revolution ale do konca do nich nie jestem przekonany. Macie może modele bardziej przekonywujące? Linki mile widziane! Pozdrawiam Jeśli miałbym Wybierać z Tych dwóch mysz to wybrałbym Logitech VX Revolution. Jestem przekonany do tej Firmy. Sam osobiście na PC posiadam Logitech MX510 i jak narazie nie mam problemów z nią. ![]() P.S Mam zamiar Kupić do Lapka właśne Tą Mysz Logitech VX Revolution. ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mialem na mysli ze to mx revolution 2 tylko nowszy produkt robiony na tej samej bazie i bez bocznego scrola ktory mnie denerwowal bo o niego ciagle zachaczalem... a fakt kolko bezwladnosciowe niby bajer a bardzo przydatny nazwa może wskazywać, że to raczej następca mx 1000 kiedyś też bardzo popularnej myszki tej firmy. no ale nie ważne. mogliby coś w końcu zrobić z myszkami, żeby ręcę się nie męczyły, a nie robić coraz to inne dziwniejsze metody marketingowe jak sprzedać kolejne dziadostwo za jak największą kasę. kółko 'bezwładnościowe' jest wg mnie jedynym atutem tej myszki a nie bajerem. ta myszka bez tego kółka byłaby kolejną zwykłą, nic nie znaczącą myszką. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam optycznej myszki A4tech za 35 zeta - dwa przyciski i kółko. Nie wyobrażam sobie po co miałbym wydawać na myszkę 200 - 300 zł
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja dołączam się do kolegów polecających Logitech VX Nano - przede wszystkim do laptopa, ale również do stacjonarki. Używam ponad rok czasu i nie było najmniejszych problemów.
Ten post edytował nexis 17.10.2009, 10:58:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@zwierzołak: A używałeś kiedyś porządnej myszki? Ja się męczyłem z myszką za 25 zł przez 3 lata, dopiero jak zacząłem używać porządnych myszy zauważyłem że możliwość zmieniania DPI czy kształt myszki, już o podkładce nie wspominając mają ogromne znaczenie dla wygody.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
te podkladki naprawde cos daja czy to raczej zabawka dla nalogowych gracy? bo mi sie ta z nazwa.pl powoli zużywa i sie tak zastanawiałem czy warto inwestowac w jakies metalowe etc czy zostac przy tracydycjnych za 5zł
a co do myszek za 25zł tez mialem zawsze takie, az w pracy pomacalem profilowana i od tamtego czasu nie zamienie jej na zadna inna |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:27 |