![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taka funkcje ktora obcina string :
Problem polega na tym ze jesli okresle $length np na 25 to jesli string bedzie krotszy niz $length to zwraca mi tylko '...' zamiast calego stringu, tak jakby za kazdym razem niezalenie od warunku wchodzil w if($len > $length) Poprostu jesli $len < $length to zamiast zwrocic $string zwraca mi $break czyli '...' Gdzie tutaj jest blad bo ja nie moge go znalezc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
A przypadkiem nie chcesz napisać takiej funkcji: wordwrap?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, że trochę namieszałem w twoim kodzie, ale pewnie dasz sobie radę. Zmienną $pos otrzymywałeś jako boolean, a nie jako integer. Interpreter więc zgłupiał. Zmianna $znak może być zamieniona oczywiście na wczesniejszą spację. Jak bardzo ci przeszkadza, że trchę pozmieniałem to napisz. Pod wieczór to przerobię. pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wiktor, nie wiem co Ty narobiles ale przeciez to jest to samo co moja funkcja, dzialanie to samo,
zamiast : Zrob sobie I zobacz co sie stanie, wlasnie o to chodzi.....i wcale nie bedzie dzialac poprawnie.... Ten post edytował Wolfie 8.10.2009, 17:54:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem ci pokazać, że jeśli funkcja strpos(), albo lepiej stripos() nie znajdzie w łańcuchu argumentu, który podałeś jako drugi, zwróci false.
Ty przecież potrzebujesz do substr zmienną typu integer. Co ci przyjdzie z substr(string, int, boolean) ![]() Na pewno jakiś błąd. Zresztą mi ten twój skrypt działa. Zwracają wyniki: Jakiś.. Jakiś tekst Ten post edytował Wiktor P. 8.10.2009, 20:12:44 |
|
|
![]()
|
|
No wlasnie bo on powinien dzialac a mi nie dziala i w tym problem , nie widze bledu a jesli ciag jest krotszy niz $lenght to zwraca mi tylko $break = '...' - .....ktos wie gdzie moze byc problem ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:49 |