![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie wiem jak dokładnie to sprecyzować by znaleźć w wyszukiwarce bo możliwe że to już było.... A więc moje pytanie brzmi...
Jak zmusić skrypt by po wejściu w link np. index.php?zm=strony połaczył się on z bazą pobrał informację z tej tabeli i wyświetlił. Wcześniej miałem to rozwiązane tak ale założę się że to można skrócić by zredukować do jak najmniejszej liczby plików: To w index.php
i np. w inc/strony.php
TIA wszystkim [edit] Jak zrobić inaczej wyświetlanie podstron z komunikacją do bazy danych bez tworzenia tylu plików i ich includowania ![]() ![]() chodzi mi o jakiś inny kod dzięki któremu jak wpisze index.php?zm=pomoc wyskoczy pomoc ale by od strony technicznej nie było w katalogu includa plików pomoc.php onas.php strony.php tylko jeden tkóry mi to załatwi i domyślnie będzie czytał co jest wpisane i odczyta wtedy plik Ten post edytował XP'ek 8.10.2009, 07:03:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc ja nie do końca rozumiem o co Ci chodzi... Jeśli o to, że za dużo plików używasz to zamiast ich includować wklej ich treść w tym miejscu.
PS. Popraw swój post bo Ci mod zamknie temat. Umieść kod w znacznikach [php ][/php ] -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[PHP] pobierz, plaintext
W ten sposób można manipulować zmienną $_GET['zm'] w dowolny sposób i zapewne wywoływać na Twojej stronie błędy związane z include() ![]() Ogólnie Tobie rozchodzi się o planowanie aplikacji i tworzenie szablonów ![]() Polecam zapoznanie się z pojęciem MVC i systemem szablonów - np. SMARTY. Najlepiej jak wypracujesz swój własny system szablonów bo dzięki temu zdobędziesz więcej doświadczenia. Ten post edytował Larges 8.10.2009, 14:17:48 -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 19:03 |