![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
do tej pory bawiłem się zwykłym mysql_* i gotowymi klasami, jednak ostatnio naszło mnie na przesiadkę na pdo... znać znałem w teorii a chciałem w praktyce. I tak zacząłem pisać klasę do db z metodami select(), insert update itp. Początkowo działało ładnie ale pojawił się problem przy bindowaniu , mianowicie: Ten kod mi działa:
Wszystko ładnie się binduje i dodaje. Ale ten przykładowy kod już nie:
Ten też:
Pytanie: czemu nie działa? Co zrobić aby działało ? (zapytanie się wykonuje ale olewa order by id desc) Dodam że mam php5.2.9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
bindowanie sluzy bindowaniu wartosci kolumn anie bindowaniu stringów będących częścią sql
"id desc" to czesc mysql a nie wartosc pola i tego sie nie binduje w wyniku tego bindowania twoje zapytanie bedzie wygladac tak: select * from news order by 'id desc' rozumiesz blad? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:55 |