![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
korzystam z Zend_Form do tworzenia formularzy. W celu czytelniejszego kodu tworzę klasy rozszerzające Zend_Form. Chciałem użyć walidatora Zend_Validate_Identical - jak się odwołać w takiej klasie do elementu z formularza?
Ten post edytował batman 7.10.2009, 07:23:01
Powód edycji: [batman]: ortografia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Do tego możesz stworzyć własny walidator, który korzysta z opcjonalnego argumentu metody isValid() - $context.
Więcej informacji znajdziesz w dokumentacji. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem skorzystać z gotowego rozwiązania jakim jest Zend_Validate_Identical - nie mogę się tylko dostać do tablicy POST poprzez Zend'owe mechanizmy - istnieje może jakieś jeszcze inne rozwiązanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego do $_POSTa? skoro pass2 jest w formularzu to pass1 pewnie tez
parametry z posta wyciaga sie przez request ktory mozna wyciagnac z front controllera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dlaczego do $_POSTa? skoro pass2 jest w formularzu to pass1 pewnie tez parametry z posta wyciaga sie przez request ktory mozna wyciagnac z front controllera No właśnie - tylko jak to wyciągnąć - może jakaś podpowiedź? ![]() Ku pamięci: Zend_Controller_Front::getInstance()->getRequest()->getParam('pass1', '') Ten post edytował ximus 9.10.2009, 22:43:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:08 |