![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ma ktoś pomysł jak przesyłać zmienne pomiędzy stronami: Mam stronę a i w niej są z formularza pobrane dane. Teraz te dane muszę wysłać na drugą stronę. Kolejno te dane na drugiej podstronie zapisuje do bazy danych i kolejno przesyłam do poprzeniej strony. Jak wykonać taki kod. Proszę o radę Generalnie myslałem o sesji jednak nie wiem jak je wykorzystać. Muszę na każdej podstronie trzymać te same dane nawet po odświerzeniu strony chciałbym zeby były dostepne na stronie. Prosze o rade .. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj się sesją, podpowiem
na każdej nowej stronie (chyba ze je includujesz to wtedy nie) wlepiasz NA POCZATKU, w 1szej linii na samej gorze <? session_start(); ?> nic nie moze byc przed tym, potem w kodzie w dowolnym miejscu $_SESSION['login']=$login; $_SESSION['login'] - zmienna dostepna na calej stronie o ile jest spelniony w/w warunek. jak juz mowilem, poczytaj o sesjach, tam to jest lepiej wytlumaczone -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Generalnie myslałem o sesji jednak nie wiem jak je wykorzystać. No to trzeba się dowiedzieć ![]() sprawdź to: http://lmgtfy.com/?q=sesje+php -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...]w 1szej linii na samej gorze <? session_start(); ?> nic nie moze byc przed tym[...] Pozwolę sobie na sprostowanie, gdyż to co autor napisał nie jest prawdą. Przed session_start() nie może być wysłany żaden nagłówek ani żadna treść do przeglądarki. Jednakże przed session_start() może znajdować się dowolny kod php, który nie wysyła żadnych danych do przeglądarki. To co napisałem to oczywista oczywistość, ale nie wynika ona z postu @MateuszaScirka, a wręcz przeciwnie ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:08 |