![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto problem
Istnieje jedna tabela item w ktorej mam takie oto pola
oprocz tego posiadam odpowiednie blizniacze tabele powiazane z odpowiednimi polami z tabeli item ktore posiadaja takie oto nazwy tabela status, material i set o budowie
Potrzebuje zrobic tak by zapytanie zwrocilo mi dla odpowiedniego wiersza z tabeli item od razu wartosci pola 'mod' a nie indeksy tych pol. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A o zapytaniach JOIN słyszał? Jak nie to zapraszam to wszelakiej maści wyszukiwarek.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiem ze istnieja i wiem jak zrobic tak dla jednego pola, ale jak dolaczyc dwa takie pola? przecinkami sie oddciela te inner joiny?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
tak
ITD -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i zamień nazwę kolumny SET na cokolwiek innego bo jutro założysz topic z płaczem, że Ci się nie wykonuje zapytanie a SET jest słowem zastrzeżonym MySQL'a
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:09 |