![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Pewnie głupie pytanie, ale jestem początkujący, a moja stara mi na nie nie odpowie. Komunikuję się pomiędzy PHP i JavaScriptem. JS sczytuje mi dane w formacie JSON stworzone dynamicznie przez PHP i zapisane do pliku .txt. I oto sedno sprawy: czy zapisywanie danych w formacie JSON w plikach .txt jest dobrym rozwiązaniem ? Może lepiej w plikach .php albo jeszcze innych. Z góry dzięki za wskazówki i wszelkie zjebki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie głupie pytanie, ale jestem początkujący, a moja stara mi na nie nie odpowie. Przepraszam nie mogłem się powstrzymać, co ona ma odo tego?? Jeżeli się nie mylę to jeżeli przeglądarka korzysta z plików to i użytkownik (jeśli je odkryje) może jej przejrzeć. Mowa o plikach .txt. Nie znam się na AJAX i JSON więc nie wiem. (Jeśli się da to można zapisywać w pliku .php jako zmienne?) @Edit paw-e-l ma racje. Ten post edytował Zosiek 6.10.2009, 11:44:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 23 Dołączył: 27.06.2009 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...a moja stara mi na nie nie odpowie. lol (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) JS sczytuje mi dane w formacie JSON stworzone dynamicznie przez PHP i zapisane do pliku .txt. skoro dane są generowane dynamicznie to czy nie lepiej przekazywać dane do js po prostu wypisując je w skrypcie php bez tworzenia dodatkowego pliku? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam nie mogłem się powstrzymać, co ona ma odo tego?? Stara ma menopauzę i wolę się jej o nic nie pytać, bo jeszcze zarobię, więc pytam na forum. skoro dane są generowane dynamicznie to czy nie lepiej przekazywać dane do js po prostu wypisując je w skrypcie php bez tworzenia dodatkowego pliku? Chodzi o to, że skrypt generujący dane dynamicznie ma w sobie dużo logiki. Zwraca wynik w JSON'ie ale sam jest dość obszerny. JS sczytuje i tak tylko wynik, ale pomyślałem, że może lepiej wrzucić go do innego pliku. Ten post edytował Wiktor P. 6.10.2009, 11:46:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:45 |