![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Napisalem system logowania ktory po veryfikacji wprowadzonych donych umieszcza w sesji zmienna. Ta zmienna jest odczytywana w index.php i na tej podstawie system wie czy user jest zalogowany czy nie (normalna sprawa). Calosc pod systemami XP dziala sprawnie i bez klopotu natomiast osoby ktore testowaly to pod Vistami informowaly mnie ze czasem z jakis powodow system nawet po 1 min pracy potrafil konczyc sesje i przenosic do ekranu logowania. Czy ktos mial podobne problemy z sesjami pod Vista ? Moze sa jakies inne rozwiazania nie uzywajace sesji ? (cookie , zapis w bazie itp ![]() za informacje dziekuje i pozdrawiam Grzegorz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inne rozwiązanie to tabele tymczasowe w bazie danych.
A problem również i mnie dosięgnął. Nie wiem, czy to ma związek z Vistą czy konkretnymi wersjami przegladarek (mam Vistę jakby co). FF każe mi się logować dwa razy, a Chrome trzyma sesję nawet jak zgaszę przeglądarę. Włączam potem znowu, a sesja nadal istnieje w Chromie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy to ma związek z Vistą czy konkretnymi wersjami przegladarek (mam Vistę jakby co). Ustawienia tych przeglądarek. @topic Masz na obu systemat dokładnie ten sam serwer? Tą samą wersję php etc.? Jest tak samo skonfigurowany? Pliki mają takie same uprawnienia? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:46 |