![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem otóż mam starą "prostą" stronę zrobioną na zasadzie ladowania na glownej stronie podstron, a mianowicie mam cos takiego:
[...]
I administrator mojego hostingu zwrocil mi uwagę ze ktos może podac w adresie index.php?page=http://xxx.pl do strony ze zlosliwym kodem. W jaki sposób mogę w najprostszy sposób zabezpieczyc taka strone aby nie dala sie zhakowac ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. file_exists [czy plik istnieje na serwerze] i jeśli jeszcze chcesz kilka innych sposobów (w zależności od inwencji itd. możesz jeszcze sprawdzać przy pomocy wyrażeń regularnych czy to nie link itd....)
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić sobie array pages i sprawdzać czy istnieje taki element tablicy, np :
Jako ze jestem laikiem stad moje pytanie, rozumiem ze najpierw musze wprowadzic te strony do array pages A mozesz podac jakis przyllad jak je wprowadzic? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: Torun Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresuj sie mod rewrite. Bardzo przydatna sprawa.
Na poczatek mozesz takze zastosowac switch'a :
To chyba najprostsza metoda na sam poczatek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale switch zajmuje dużo miejsca i później można się tam pogubić.
Cytat Jako ze jestem laikiem stad moje pytanie, rozumiem ze najpierw musze wprowadzic te strony do array pages A mozesz podac jakis przyllad jak je wprowadzic? Musisz po prostu wpisać parę elementów do tablicy:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Temat poruszany wielokrotnie , szukanie nie boli.
Zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:27 |