![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, kombinuję nad nową stronką i utknąłem już na samym początku.
chodzi o obrazek w tle. automatycznie dopasowuje się do rozmiarów okienka - tak miało być. Następnie chciałem, by obrazek w tle nie przewijał się wraz ze stroną. Nadałem mu w css "position: fixed;" co spowodowało że co przeglądarka to inne zachowanie. FF i Chrome interpretuje tak jak chciałem: kolumny się przewijają, obrazek się nie rusza ![]() Opera 9 - kolumny się przewijają, obrazek się nie rusza ale jest zasłaniany przez białe tło od dołu ![]() IE 8 - obrazek jedzie razem z kolumnami ![]() Stronka jest do oglądania pod adresem: http://netradiocafe.pl/tomek/ Puki co spory nieład w kodzie ale tylko badam możliwości. Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak w pliku css dasz:
Ten post edytował jasin 3.10.2009, 21:08:37 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np.
CODE body { background: #fff url(img/foto.jpg) no-repeat fixed left center; <--- przykład mojego na mojej stronie www.medlogistics.pl } wtedy da na całą sekcje body jak dasz to w CODE html { background: #fff url(img/foto.jpg) no-repeat fixed left center; } to da ci to na całą sekcje html Ten post edytował Zosiek 3.10.2009, 21:16:33 -------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 05:01 |