![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam domeny..
Wynik: Cytat edu.pl = cyfkr.edu.pl pl = cyfkr.edu.pl biz.pl = admb.biz.pl pl = admb.biz.pl Chciałbym bez potworzeń czyli samo edu.pl bez .pl, tylko nie umiem poradzić sobie z tym problemem. Ten post edytował Wicepsik 3.10.2009, 20:18:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w wyrażeniu regularnym można sprawdzić czy coś nie poprzedza i jeśli poprzedza nie dopasować - ale tak byś miał tylko sporo pracy - najprościej zrób tak:
tablicę przeszukuj od tyłu (skorzystaj z for) i jeśli już dopasujesz do danego elementu to wyrzucaj to z tablicy którą przeszukujesz co zapobiegnie przed ponownym wyszukiwaniem... i zacznij szukać od dłuższych domen a dopiero potem te najkrótsze... a dlaczego przy zaproponowanym rozwiązaniu tablicę musisz przechodzić od tyłu to chyba nie muszę Ci tłumaczyć ![]() ps. coś dziwnie znajomo ten temat mi wygląda ;p - pozdro ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Poradziłem sobie w inny sposób
![]()
ps. coś dziwnie znajomo ten temat mi wygląda ;p - pozdro ![]() zlecenia.przez.net ? ![]() Ten post edytował Wicepsik 3.10.2009, 23:33:09 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:15 |