![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 3.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tworzę stronę do tzw. "OTS" za pewien grosz, z tego względu troche głupio mi zapytać. Dużo już poszperałem w internecie ale ciężko znaleźć odpowiedź akurat na mój mały problem. Zapewne jego rozwiązanie to przełożenie kilku kodów w inne miejsce i to wszystko, ale od 10 przy tym siedze i jednak nerwy mi puszczają - niby proste, a jednak trudne. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Tak, więc wstawiłem na stronę tzw. jeżdżące menu. Wszystko działa w nim tak jak należy, jednak jest mała niedogodność. Chce aby menu przy otwarciu strony było "zasunięte", a nie "rozsunięte". Myślałem także nad tym aby forma w jakiej użytkownik zostawił te menu (czyli np. zasunięte) pozostawała taka sama przy przeskakiwaniu po działach, jednak musiałbym wprowadzić zbyt dużo zmian w całym kodzie strony - na co nie mam czasu. Kod wygląda następująco:
Jeśli chodzi o odnośnik do stronki, jak to wygląda na te chwilę - http://www.lnls.pl/mysttest/index.php PS lnls.pl to także moja strona, po prostu chwilowo projektuje sobie nową stronę na tym FTP. Z góry dzięki; czekam na odp. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam. Ten post edytował Krychu1 3.10.2009, 15:35:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zmień css, wartości na jakie zamienić masz podane po kliknięciu na #wsun. Czyli taki stan powinien być na starcie.
Do tego jedna uwaga, nie pobieraj drugi raz tego samego elementu jeśli nie musisz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 3.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba jednak do końca Ciebie nie zrozumiałem. Jakbyś mógł to rozwiń te pierwsze zdanie bo nie wiem czy dobrze je kapuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prześledź po kolei co się dzieje po kliknięciu #wsuń (wynikiem będzie to, że formularz logowania będzie ukryty, czyli tak jak chcesz).
1. $(this).show("normal").animate({width:"28px", opacity:1}, 200);
2. $("#menu").animate({width:"0px", opacity:0}, 400 );
3. $("#panel").animate({marginLeft:"-250px"}, 400 );
Tam gdzie występuje opacity, to możesz dodać visibility, bo różnie przeglądarki reagują na samo opacity. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:49 |