![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chcę cachować akcję i templatkę np listy/listynowe ,gdzie w templatce listynoweSuccess.php całą templatkę mam w slocie co wpisac w pliku listy/config/cache.yml , aby slot był cachowany? Cos z dokumentacji o cachowaniu nie mogę wyłapac wątku, wpis poniższy w listy/config/cache.yml chyba nie jest prawidłowy
pozdrawiam Stachu Ten post edytował stachuf11 2.10.2009, 23:42:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 24 Dołączył: 18.01.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego uważasz, że wpis jest zły? On ustawia cache dla Twojego szablonu listynoweSuccess.php, Ty chcesz ustawić dla slota. Z tego co wiem to w dokumentacji nie mogłeś tego znaleźć bo tego tam nie ma. Może lepiej zrobić partial, cache'ować cały szablon, albo skorzystać z cache'owania fragmentu. Nie wiemy dokładnie co chcesz uzyskać więc rady tylko ogolne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki więc kod jest taki, w module strona mam akcję reklamatop
kod templatki reklamatopSuccess.php tej akcji
następnie w templatce aplikacji front layout.php mam wpis
i na koniec w akcji start modulu strona wywołuję ten slot tak jak wiele innych jesczcze slotów
cały kod, ale tą akcję reklamatop i jej templatkę chciałbym zcachować, bo ciągle to samo się pokazuje, ale podana wczesniej konfiguracja pliku cache nie powoduje cachowania tej akcji gdy jest ona wywołana jako slot, tak jak podalem w kodzie wyżej ostatecznie zamieniłem akcje w których były sloty na components, i jest ok dziekuję serdecznie za podpowiedz pozdrawiam Stachu Ten post edytował stachuf11 5.10.2009, 10:01:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:11 |