![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam - jak mam zrobić wyszukiwarkę podanych tekstów na stronie. Podaję np. tekst "Microsoft" i dostaję odpowiedź że znalazł na 2 podstronach?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 22 Dołączył: 1.05.2009 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=119927&hl=
Ale musisz użyć funkcji explode(), i potem dla każdego w pętli wyszukiwać i wyświetlać (ile razy to dowiesz się z array_count_values() zaraz postawionej po explode()) Edit: Jednak zmieniłem to ![]() tutaj masz kod (możesz go zmodyfikować bo jest trochę zakręcony ![]() ![]()
Zamiast "sztywnej" tablicy możesz odnosić się do bazy MySQL albo napisać skrypcik który będzie otwierał stronę i pobierał cały tekst, a później go dzielił i dynamicznie z czytywał z tablicy (tak samo możesz pobierać cały tekst z MySQL jeśli masz tak na stronie) Ten post edytował Zosiek 5.10.2009, 12:05:16 -------------------- Pamiętaj ja staram się pomóc tobie, a ty może kiedyś pomożesz mnie. :D
Pomogłem Ci?? Jeśli tak to jestem z tego dumny. Jeśli nie to postaram się bardziej - nikt nie jest doskonały :P Kliknij przycisk Pomógł pod postem, który Ci pomógł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:06 |