![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje stworzyć formularz który po wciśnięciu przycisku wyślij sprawdza pewne warunki. Formularz, który stworzyłem albo mi sprawdza wyniki i nie przesyła ich dalej na stronę albo przesyła, a nie sprawdza
![]() CODE <?php $sec = 5; $sec2 = 3; $where = "show_guestbook.php"; $where2 = "add_guestbook.php"; if(empty($_POST['submit'])) { echo "<p id=\"text\">Dodaj wpis do Księgi Gości</p><br /> <table id=\"kom_art_p\" border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"> <form action=\"show_guestbook.php\" method=\"post\"> <tr> <td>Imię: (*)</td> <td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"150\"></td> </tr> <tr> <td>E-mail:</td> <td><input type=\"text\" name=\"email\" style=\"150\"></td> </tr> <tr> <td>Twoja strona www:</td> <td><input type=\"text\" name=\"www\" style=\"150\"></td> </tr> <tr> <td>Numer GG:</td> <td><input type=\"text\" name=\"gg\" style=\"150\"></td> </tr> <tr> <td>Opis: (*)</td> <td><textarea name=\"contents\" rows=\"5\" cols=\"45\" style=\"width: 380\"></textarea></td> </tr> <tr> <td colspan=\"2\" align=\"center\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Dodaj wpis\"></td> </tr> </form> </table> <p id=\"text\">Pola oznaczone (*) są obowiązkowe.</p>"; }else if(!empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['contents'])) { echo "<p id=\"text\">Dziękuję za dodanie wpisu. Za 5 sekund zostaniesz przeniesiony do księgi gości.</p>"; echo '<meta http-equiv="refresh" content="'.$sec.'; url='.$where.'">'; }else if(empty($_POST['imie']) or empty($_POST['contents'])){ echo "<p id=\"text\">Wypełnij wszystkie wymagane pola formularza!</p>"; echo '<meta http-equiv="refresh" content="'.$sec2.'; url='.$where2.'">'; } ?> wiem, że wszystko się rozchodzi o <form action="show_guestbook.php"> ale gdy dodam go na początku formularza to wysyła wynik nie sprawdzając późniejszych warunków. Natomiast gdy go nie ma to sprawdzi warunki ale nie prześle danych ![]() Ten post edytował Zagiewa 2.10.2009, 21:16:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
proszę poprawić tytuł na bardziej sensowny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 14:30 |