![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbowałem coś znaleźć na ten temat, lecz nie wiedziałem nawet jak to nazwać.
Więc jak znaleźć jakiś tekst po danej frazie, i przypisać go do zmiennej? Dla przykładu mam zdanie "zgubiłem płytę DVD z muzyką klasyczną". Do zmiennej $jaka chcę przypisać wszystko to co będzie po słowie "muzyką", czyli zmienna to będzie $jaka = klasyczną, tylko jak to użyć w php? Oczywiście to byle jakie zdanie, i gdy na przykład było by "wczoraj zgubiłem płytę z muzyką kumpla", to zmienna $jaka była by "kumpla", a gdy zdanie brzmiało by "znalazłem płytę z muzyką kumpla, który nagrał mi ją kilka dni temu", to zmienna powinna mieć "kumpla, który nagrał mi ją kilka dni temu". Chyba dość jasno to wytłumaczyłem ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję Wam, udało się
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 00:24 |