![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie zaznaczę, że frameworkiem Kohana bawię się kilka dni, a w OOP też dopiero zaczynam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dobra, więc napisałem model sprawdzający czy użytkownik wpisał poprawny login i hasło.
W kontrolerze sprawdzam czy zwracana jest wartość TRUE czy FALSE i w zależności od tego wywołuję odpowiedni widok. No i wszystko działa, ale jakoś nie pasuje mi ta linijka:
Chciałbym żebyście podpowiedzieli co i jak wstawić zamiast tej linii. Wydaje mi się, że lepiej sprawdzić czy cała tablica nie przyjmuje wartości NULL, a nie jej poszczególne elementy... Tylko, że nie wiem jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapytanie możesz troszkę zmodyfikować na:
Kod $query = $this -> db -> getwhere( 'users', array( 'u_login' => $_POST['user'], 'u_password' => $_POST['password'] ) ) co do spr czy coś zostało znalezione to Kod $query -> count( ) albo Kod if( $this -> db -> count_records( 'users', array( 'u_login' => $_POST['user'], 'u_password' => $_POST['password'] ) ) ) Ten post edytował bełdzio 1.10.2009, 23:22:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej użyć Simple Auth?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie i lepiej, ale chciałem sam napisać taką klasę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie i lepiej, ale chciałem sam napisać taką klasę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To po co wogóle korzystasz z frameworka (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Skoro chcesz sam coś napisać. |
|
|
![]()
|
|
Bo jest szybciej, łatwiej i przyjemniej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W dodatku tak jak napisałem, z Kohaną bawię się dopiero od kilku dni i jeszcze nie przebrnąłem przez całą dokumentację i wszystkie moduły. Nikt nie mówi, że nie będę używał simple auth... Z resztą po co ja się tłumaczę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 23:25 |