![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Proszę Was o pomoc w rozwiązaniu jednego, raczej prostego problemu. Problem jest taki, że jak wywołuję funkcję w formatce HTML, to na stronie, zawartość wywołanej funkcji wyświetla się poza tagami <form> Przykład: Miałem tak:
prosta formatka, wszystko ładnie działa, ale napisałem sobie funkcję, która pobiera mi dane odnośnie miast z bazy danych i teraz mam tak:
i teraz problem jest taki, że jak wywołuję "$form .= $m -> pokazMiasto();" to zawartość tej funkcji wyświetlana jest poza <form>. Jak ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego tak jest, to będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Bartek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jak wygląda pokazMiasto(); ?
masz tak echo , czy return ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a czy przypadkiem w $m -> pokazMiasto(); nie masz echo ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa!
Dziękuję bardzo, oczywiście problem był w tym, że w $m -> pokazMiasto(); było echo a nie return. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam, Bartek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 10:18 |