![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem ze zidentyfikowaniem poprawnie klas chodzi mi o to jakie klasy utworzyć mój pomysł jest taki.
Klasa kategoria Klasa Strona Klasa Oferta Klasa Strona i oferta będzie się składać (zawierać w sobie) klasę kategorię tak zwana agregacja Klasa kategoria chyba oczywiste że jest to klasa reprezentująca drzewo dostępnych kategorii w systemie Klasa Strona przedstawiająca podstrony serwisu Klasa Oferta przedstawiająca oferty produktów Czy taki podział jest prawidłowy ? I jak w PHP realizuje się agregację? Z góry wielkie dzięki za sugestie. -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest jakiś specjalny znacznik np taki jak dla dziedziczenia czy na przykład w konstruktorze tworzy się obiekt innej klasy?
I jak z podziałem na klasy jest poprawny? Może takie problemy realizujecie w inny sposób ? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jest jakiś specjalny znacznik np taki jak dla dziedziczenia czy na przykład w konstruktorze tworzy się obiekt innej klasy? To jest bardzo proste i rozwiązuje się to jak w każdym innym języku.
Mógłbyś również użyć konstruktora, aby wtłoczyć obiekt B do A... settery sa jednak wygodniejsze i tak polem to robić. Ten post edytował LBO 30.09.2009, 09:37:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 21:53 |