![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem, jezeli chce, jak klikne na "mapa " pokaze mi sie w divie "page" zawartosc tekstu, wiem ze to proste jest jak sie pisze tylko w html najstarszym sposobem, (robi sie hiperlocze, kopiuje sie caly index.html i zmienia sie tylko tego 1 diva na inna zawartosc tekstu), ale ten sposob jest slaby, bo jak bede chcial dodac cos do menu to w kazdej podstronie bede musial zmieniac/dodawac, np nowy pkt w menu (a jezeli bedzie takich 40 podstron?). Do tego trzeba uzyc funkcji switch (tyle sie doczytalem)
<?php switch ( $_GET['id'] ) { case 'index': include('index.php'); break; case 'links': include('links.php'); break; case 'portfolio': include('portfolio.php'); break; case 'contact': include('contact.php'); break; default: include('error.php'); break; } ?> co mam wpisac w index.php jezeli chce jak klikne na "mapa " pokaze mi sie tekst " witaj w podstronie mapa!" jak mam wtedy nazwac hiperlacze od "mapa"? Przyklad strony: zspnr1.barlinek.pl _________ obrazek: ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie do końca rozumiem o co Ci chodzi no i te "hiperloncze"?
Ale po kodzie sądzę że chcesz zaincudować plik i nie wiesz jak to zrobić... w $_GET['id'] przetrzymywana jest zmienna z: http://twojastrona.pl/index.php?id=wartosc tej zmiennej I żeby Ci wyświetliła się zawartość np pliku links.php musisz po prostu zrobić link: http://twojastrona.pl/index.php?id=links Chociaż nie jestem pewien czy o to Ci chodziło -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry, spieszylem sie do szkoly, teraz napisze wyrazniej:
wejdzie na strone: kaczoohots.cba.pl/test Chce, jak klikne w "mapa" to zeby wyswietlimo mi sie w miejscu "praca nad strona" ( w tym divie) tylko tekst "witaj na podstronie mapy!" pytania: 1.co mam wstawic w miejscu: switch ( $_GET['id'] ) 2. case 'index': include('mapa.php'); break; co mam napisac w "mapa.php"? 3. Jakie dac hiperlacze do "mapa " (w menu) Jest ktos w stanie pomoc mi w tym? html mi jakos latwo wszedl do glowy, szablon sam napisalem a php jakos nie potrafie w tym czasie. Moge wyslac index.html (na pw wysle) pzdr, Ten post edytował cniak 30.09.2009, 12:50:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stary dostales gotowca.
wstawic warunek w switcha i juz a "hiperlacze" jak to nazywasz wstaw "?id=map" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:30 |